Logo-youngadults-site

Sprookje verandert in verbazend enge actiefilm

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Al tijden keken we uit naar deze nieuwe draai aan het klassieke sprookjesverhaal over een mooie prinses die een bijna fatale hap neemt van een giftige appel. In Snow White and the Huntsman krijgt de Evil Witch een grotere rol. Met haar immense schoonheid – ze is immers de mooiste vrouw van het hele land – verovert ze de koning. Maar al snel wordt dat huwelijk zijn ondergang. Een wrede heerschappij begint, waarin de Evil Queen met haar broer de leidende rol speelt. Haar macht kent geen grenzen, op één voorwaarde: zij moet de mooiste van het hele land blijven. Haar stiefdochter, prinses Sneeuwwitje, beschikt echter over een veel puurdere schoonheid en vormt een grote bedreiging, zeker na haar ontsnapping uit het duistere kasteel. Wanneer de koningin de jager er achter aanstuurt, besluit deze zich bij Sneeuwwitje aan te sluiten. Samen zouden ze wel eens de koningin van haar troon kunnen stoten.

Fenomenale acteerprestaties
Het eerste wat ik van deze film dacht was: wauw! Deze film barst van het talent. Allereerst natuurlijk Kristen Stewart, beter gekend als de brave Bella Swan in Twilight, die verandert in een strijdlustige krijgster. Ze heeft deze rol mooi op zich genomen. Maar deze keer gaat alle krediet uit naar Evil Queen Charlize Theron. Na enkele minuten naar de film gekeken te hebben, was ik al helemaal fan van deze actrice. Ze speelt haar rol fantastisch. Ze liet het meer op een thriller dan op een actiefilm lijken met haar ijzingwekkende optreden. Telkens weer kwam het kippenvel bij me opduiken!  Ook Chris Hemsworth, de jager, was verpletterend. Zijn transformatie van verloren dronkaard naar toegewijde beschermer was erg natuurlijk en hij speelde zijn rol met zeer veel overtuiging. Daarnaast was de acteur nog eens een lust voor het oog. Lof voor alle acteurs! Er is geen enkele die mijn indruk niet heeft weten te wekken.

Prachtige effects
De filmmakers kunnen steeds meer met special effects, maar toch vond ik die van Snow White and the Huntsman groots. De Evil Queen in haar grote kerktoren terwijl ze haar woeste krachten uitoefent op andere, is echt indrukwekkend om te zien. Maar ook het duistere bos en het sprookjesbos zijn fantastisch gedaan. Terwijl het donkere bos je een onbehaaglijk gevoel geeft, alsof er steeds iets kan mislopen, is het sprookjesbos zo mooi dat je mond gewoon openvalt en je naar die plek wilt.

Snow White and the Huntsman is een van de betere actiefilms die niet alleen draait om het vechten, maar een verhaal heeft. Een prachtig verhaal, een goede aanpassing van het klassieke sprookjesverhaal. De sfeer zit helemaal goed en zo spannend dat geen moment je interesse wordt verloren. Omdat de acteurs ook nog eens schitterend gepresteerd hebben, moet ik deze film wel vijf sterren geven.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Sprookje verandert in verbazend enge actiefilm

 1. Helemaal mee eens met dat van Kristen Stewart! Ik had dat ook best wel bij deze film. Op de een of andere manier kijkt ze ook altijd een beetje hetzelfde ofzo.. Moeilijk uit te leggen. Verder wel echt een geweldige film dit! Goede acteurs, en inderdaad, Charlize Theron en Chris Hemsworth waren echt geweldig! Supermooie effecten ook. Maar ik ben het er ook wel mee eens dat sommige stukjes net iets te snel gingen. Ik had het voordeel dat ik eerst het boek had gelezen. Dat hielp wel echt, want ik begreep daardoor veel dingen wel, die mijn vriendin niet begreep. Al met al is deze film wel echt een aanrader!

 2. @ admin: Ik begrijp wat je bedoelt met Kristen Stewart! Zelf ben ik een van de enige die het vindt, maar ze doet een beetje in elke film die ik gezien heb hetzelfde. Daarom vond ik Charlize Theron en Chris Hemsworth ook veel beter.

 3. Vandaag de film ook gezien. Goede film maar toch een paar minpuntjes.
  Zo had ik het gevoel dat sommige delen ‘vlugvlug’ in elkaar geflanst waren. Het was denk ik beter geweest om de film een vervolg te geven (bv. stoppen na het eten van de appel). Andere delen van de film konden dan beter uitgewerkt worden…

 4. ik wil wel geen vervolg, na 200 jaar hoeft het niet meer voor mij

 5. Deze film is echt heel mooi gemaakt.
  Ik heb de film vorige week gezien en het is een echte aanrader!!
  Spannend, maar je hebt ook het sprookjesavontuur erin!

 6. Mooi recensie! Ik heb gisteren de film gezien. Charlize Theron was werkelijk geweldig. Chris Hemsworth vond ik ook onwijs goed, maar ik vond wel dat Kristen Stewart een beetje hetzelfde doet zoals in Twilight. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar bij sommige acteurs zie je altijd iets terug van eerdere rollen, en dat is bij haar ook zo. Gewoon de houding, de handelingen… maar ik vind de film ook 5 sterren waard. Absoluut een geweldige film, de setting was ook mooi! Zeker het sprookjes bos en het duistere bos.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.