Logo-youngadults-site

Vijfmaal een heel andere draai aan het vampierconcept

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In Blind Date: Verliefd op een vampier bundelen vijf succesvolle young adult auterus die bekend staan om hun vampierverhalen hun krachten en laten zich van hun beste kant zien. Dit boek is even verslavend voor een vampierfan als bloed voor een echte vampier! Het boek is opgedeeld in vijf korte verhalen.

Allereerst neemt Richelle Mead (Academicus Vampyrus) je mee naar een schooluitstapje waar enkel vampiers worden toegelaten. Maar wanneer de liefde onverwacht toeslaat, brengt het iedereen in de problemen. Daarna stuurt Alyson Noël (De onsterfelijken) haar hoofdpersonage naar de beste kunstacademie in Londen. Toch klopt er iets niet. Waar zijn de leerlingen, de leraren, de klaslokalen…? En de rare dromen die ze krijgt zijn al helemaal onrustwekkend! Vervolgens vertelt Kristin Cast (Het huis van de nacht) wel een heel bijzonder verhaal over een meisje onder de grond en de Ander. Dan sluit Kelley Armstrong (Bezwering) haar pas getransformeerde vampiermeisje op met 2 andere experimenten. Francesca Lia Block (verschillende bovennatuurlijke verhalen die niet vertaald zijn) laat ten slotte een legendarische vampier en de nerd van de school samenkomen.

Origineel
Als je denkt dat je al ongeveer alle soorten vampierverhalen bent tegengekomen, heb je het goed mis! Iedere auteur neemt het concept onder handen en geeft er een heel andere draai aan. Heel fijn, zo word je keer op keer verrast door hun speciale krachten, oorsprong en soorten. In het ene verhaal moet je als vampier onder de grond vandaan komen om te jagen, in het andere voed je je met bloedworsten. Dus wees niet bang om teleurgesteld te worden over “weer een ander vampierverhaal”, qua originaliteit zit het in deze verhalen helemaal goed!

Afwisseling houdt het interessant
Ieder verhaal is veel korter dan een normaal boek, maar naar mijn mening net lang genoeg. De schrijvers weten ze net boeiend genoeg te houden. Wel vind ik dat je aandacht op het eind van elk verhaal een beetje afzwakt. Gelukkig wordt die opnieuw getrokken wanneer je van het ene naar het andere overgaat. Het is aangenaam dat de vertelperspectieven in elk verhaal anders en speciaal zijn, net als de verhaallijn.

Toch sprongen er voor mij maar twee verhalen bovenuit in het geheelplaatje, namelijk die van Alyson Noël en Kelley Armstrong. De andere drie konden deze niet evenaren. Hoewel het een leuk boek voor een vampierfan is, wist geen enkel verhaal me echt te raken.

Blind Date: Verliefd op een vampier is een leuk boek dat je meeneemt naar een heel andere wereld. Het is echter niet de geschikte match als je op zoek bent naar verhalen van topkwaliteit. Maar elk verhaal wist me te boeien en omdat het qua originaliteit toch wel goed zat, geef ik dit boek 3 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Vijfmaal een heel andere draai aan het vampierconcept

  1. Lijkt me een heel goed boek

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.