Logo-youngadults-site

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 sluit de films op een mooie manier af

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Na zoveel jaren van premières, aftellen naar de volgende release en fandommen voor de leuke acteurs, is het eindelijk zover. De laatste Harry Potter verfilming. We hebben al een heerlijk voorproefje van het einde gekregen in het eerste deel, maar deze bevat – hoe is het mogelijk? – nog meer actie. Tovenaars sterven bij bosjes, Harry sprint van de ene hindernis naar de andere en dan hebben we uiteindelijk nog de confrontatie met Voldemort. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 gunt je geen enkele kans om stil te zitten en te ontspannen!

Drie Gruzielementen zijn vernietigd. Nog vier te gaan om Voldemort te vernietigen. De tijd dringt. Nu Dobby ook dood is, heeft Harry geen enkele keuze als hij niet wil dat nog meer geliefden sterven. Hij moet nog vlugger en voorzichtiger de andere Gruzielementen opsporen en daarom is hij al snel gedwongen naar Zweinstein te gaan. De prachtige school waarin Harry zo vaak vrolijk heeft rondgehuppeld, is maar een slap aftreksel van zichzelf geworden met Sneep als “dictator” en Dooddoeners als leerkrachten. Wanneer Harry wordt ontdekt, trommelt Voldemort al zijn Dooddoeners en de andere duistere wezens uit de toverwereld op voor het grootste gevecht ooit: De Slag om Zweinstein. Zal Harry triomferen?

Minder goed dan zijn eerste deel
Ik ben een grote Harry Potter fan en hoewel ik tevreden ben over de afsluiter, kan ik niet ontkennen dat er verschillende minpunten zijn waaraan ik me geërgerd heb. Allereerst werd er te weinig informatie gegeven. Omdat er zoveel gebeurt, moet alles snel gaan met als gevolg dat het soms heel onduidelijk werd voor toeschouwers die de boeken niet gelezen hebben. Enkele korte beelden als visioen om uitleg te geven over de overige Gruzielementen is niet genoeg! Of het vreselijk ingekorte gesprek met Perkamentus dat antwoord had moeten geven op alle vragen, het had gewoon geen nut. Daarnaast ging het zo snel dat ik het gevoel had meegesleurd te worden in een achtbaan.

Ook was ik in shock over sommige verfilmde elementen. In plaats van dat Voldemort plechtig neervalt – het krachtige moment in het boek – , schilfert hij, wordt in stukken gescheurd en verspreidt zich dan in stukjes over Zweinstein. De leerlingen moeten oppassen of ze hebben een stukje Voldemort in hun nek. Of het rare gevecht dat Harry en hij nog houden voor hun ultieme duel; een halve wurgactie en daarna een vlucht door de lucht waarbij ze elkaars gezicht proberen kapot te krabben? Eerlijk gezegd een beetje belachelijk. Heel jammer, maar ik vind dat Part 2 onderdoet voor zijn eerste deel als je de film in zijn geheel bekijkt. Maar natuurlijk zijn er ook heel wat leuke kanten aan de film!

Emotioneel geladen
Deze film is gewoon een opeenvolging van emotionele momenten die je steeds in tranen laten uitbarsten; de ene keer van verdriet, de andere keer van ontroering. Dit is het laatste deel, en de perfecte kans voor J.K. Rowling om nog een paar hartverscheurende momenten toe te voegen. In een oorlog is het niet onvermijdelijk dat mensen sterven, maar toch word je keer op keer geschokt door de dood van je favoriete personages. Bijvoorbeeld wanneer Harry de Grote Zaal binnengaat en overleden vrienden, kennissen en bondgenoten naast elkaar ziet liggen. Je voélt gewoon hoe hij zich voelt; zijn wanhoop en verdriet. Of wanneer Sneep sterft en je meegaat in diens trieste herinneringen. De tranen vloeiden veelvuldig over mijn wangen! Het is de filmmakers heel goed gelukt om de melancholieke sfeer neer te zetten en de gevoelens over te brengen. Natuurlijk zijn er ook ontroerende momenten die je door je tranen heen laten glimlachen. En de epiloog is fenomenaal! Harry die zijn zoon voor het eerst naar Zweinstein brengt en met zijn drie vrienden verlangend naar de Zweinsteinexpres staart. Prachtig gedaan!

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 is al bij al een leuke film. Als je als fan even je kritische boekvergelijkingen uitzet, word je verrast door de mooie momenten en de spetterende afsluiter. Toch blijf ik van mening dat deze film niet zo fantastisch is neergezet als zijn voorlopers en daarom ken ik Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 3 sterren toe.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 sluit de films op een mooie manier af

  1. ik volg niet, is de dvd uit of???

  2. Ben het volledig eens met admin het is een mooi einde 🙂

  3. Ik vond het eind ook heel erg leuk! Het had wel iets emotioneels en ook rustgevends… eindelijk kan Harry een normaal leven leiden 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.