Logo-youngadults-site

Makkelijk maar vermakelijk dystopisch verhaal

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Door een biologische oorlog zijn alle volwassenen tussen de twintig en zestig omgekomen. Callie en haar broertje Tyler hebben geen familie meer en proberen samen met hun vriend Michael te overleven door zich te verschuilen in gebouwen en stiekem eten te zoeken. Ze redden het net, maar Tyler is ziek en Callie heeft geld nodig om medicijnen voor hem te kopen. Haar enige optie is Top Bestemmingen, een bodybank die lichamen van kinderen verhuren aan rijke ouderen die weer jong willen zijn. Zelf merken de jongeren er niks van, het is alsof ze een tijdje geslapen hebben en als ze weer wakker worden is hun lichaam weer van hen en verdienen ze er aardig wat mee. Maar met Callie gaat er iets fout. Ze wordt te vroeg wakker terwijl haar huurder, Helena, nog in haar lichaam zou moeten zitten. Langzamerhand ontdekt Callie wat Helena van plan is en moet Callie vechten voor haar leven en dat van Tyler en Michael.

Goede verhaallijn
Ik heb de afgelopen tijd redelijk wat dystopische boeken gelezen en ergens zijn ze bijna allemaal wel met elkaar te vergelijken maar Starters heeft een goed verhaal. Ik vind het knap dat auteurs iedere keer weer een compleet nieuwe wereld kunnen bedenken. Daarom was ik ook gelijk enthousiast toen ik de beschrijving van het boek las. Helaas kon hij toch niet helemaal aan mijn verwachtingen voldoen.

Vragen
Na het lezen van Starters zijn er veel vragen die onbeantwoord blijven, zoals: Waarom was er een oorlog? Hoe kan het dat de ouderen soms wel 200 jaar worden? Waarom vertrouwd Blake Callie al terwijl ze elkaar net een paar uur kennen? Ook gingen sommige gebeurtenissen in het verhaal wel heel makkelijk. Als er een probleem was, was er altijd wel iets of iemand in de buurt die er een oplossing voor had en kwam alles vaak weer goed. Toch was het verhaal niet altijd voorspelbaar. Ik heb meerdere keren met open mond zitten lezen omdat ik het niet zag aan komen.

Deel twee
Door alle onbeantwoorde vragen en de onverwachte wending op de laatste pagina’s van het boek ben ik toch wel heel benieuwd naar het tweede deel: Enders. Want Callie heeft waarschijnlijk nog een lange weg te gaan voordat ze zonder angst kan leven. De ouweheer zal achter haar aan blijven komen en dan is er nog de stem die Callie in haar hoofd hoorde. Was dat echt wie ze dacht dat het was?!

Ik vond Starters moeilijk te beoordelen, omdat er wel wat negatieve kanten aan het verhaal zaten, maar tegelijkertijd was het wel een heel vermakelijk verhaal. Ik geef het boek na lang nadenken 3 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

9 gedachten over “Makkelijk maar vermakelijk dystopisch verhaal

 1. Ik heb ‘m in de boekwinkel zien staan, hij lijkt me leuk!!!

 2. Ik heb dit boek vorige week gelezen en het staat nu bij mijn favorieten. Het einde zag ik al helemaal niet aankomen. Zeker een aanrader!

 3. Hm, nog nergens iets vernomen over dit boek. Alleen in de lijst van nog uit te komen boeken op deze site dan, maar verder triggerde me de titel niet genoeg om het op te zoeken. Het woord dat je gebruikte om het boek te omschrijven (dystopisch) echter wel. (Zulk soort woorden wekken bij mij altijd nieuwsgierigheid op.) Denk toch dat ik het boek te naar vind. Net zoals met die film van The Book Of Eli. Jakkes, wat een narigheid! Het omslag is mooi, maar toch… En als ik dan het kritiek lees wat jij het boek geeft, vind ik het ook niet waard om het te kopen. 😉

 4. Ik ben zo benieuwd naar dit boek, dit review heeft het alleen maar erger gemaakt 😀

 5. Ik vind dit omslag zooooo mooi!

 6. ik heb het 12 mei gelezen, en ik ben er WEG van!! niet beter dan thg (tuurlijk) maar super!

 7. aaah dat meisje op de voorkant is echt creepy 😛
  Maar het verhaal lijkt me op zich best wel leuk…

 8. Probleem solved ;-)!

 9. Hey, ik schrijf hier maar mijn reactie 😉 (btw, dit is een zalig boek :D), maar is het mogelijk dat je via je facebook account niet meer kunt inloggen op deze site?
  Telkens als ik mij wil aanmelden verschijnt er ‘ The system was not able to detect your facebook login. Please try again. ‘. Als jullie iets weten, mogen jullie mij een mailtje zenden naar het opgegeven e-mailadres.
  Alvast Bedankt!
  Thanks ;-)!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.