Geplaatst op 5 Reacties

Get to know Robert Pattinson

De laatste tijd barst het in de young adult literatuur en films van de vampiers. De ene moet naar een school om een speciale “opleiding” te volgen, de andere draagt een ring om niet in de zon te verbranden. Maar er is maar een vampier die kan schitteren als een diamant op een bijzonder sexy manier! Robert Pattinson is onze grote favoriet!

Al vier films lang heeft hij ons weten te boeien met zijn acteerprestaties als de geheimzinnige en onzelfzuchtige Edward Cullen en binnenkort zullen we hem voor de laatste keer zo zien in Breaking Dawn Part 2, snik snik! Gelukkig hoeven we niet bij te pakken neer te blijven zitten, want Robert speelt in de ene film na de andere. Maar herinneren jullie je nog een van zijn allereerste rollen in Harry Potter and the Goblet of Fire? Daar kon je hem nog in zijn jonge, onschuldige jaren bewonderen. Zelfs toen bewees hij dat hij acteerkunsten bezat en o wat was hij cute. Ik ben helemaal verliefd op Robert Pattinson!

Robert werd geboren op 13 mei 1986 in Londen. Zijn moeder Clare werkte voor een modellenbureau en zijn vader Richard importeerde vintage auto’s van de Verenigde Staten. Verder heeft hij nog twee oudere zussen; zangeres Lizzie Pattinson en Victoria Pattinson. Hij groeide op in de buitenwijken van Londen. Op zijn twaalfde ging hij werken als model, maar na vier jaar begon zijn succes al te verminderen. Robert kreeg voor het eerst de smaak van het acteren te pakken toen hij op vijftienjarige leeftijd mee begon te spelen in amateurtoneel. Daarom schreef hij zich in op de Barnes Theaterclub en kreeg podiumrollen in toneelstukken als MacBeth en Anything Goes te pakken. Tijdens de productie van een nieuw theaterstuk trok hij de aandacht van een agent en besloot hij op zoek te gaan naar professionelere rollen.

Zijn eerste filmrollen waren in de televisiefilm Ring of the Nibelungs als Giselher en in Vanity Fair als Rawdy Crawley naast de schitterende actrice Reese Witherspoon. In 2003 brak hij echter pas door met zijn rol als mooie Carlo Kannewasser in de vierde Harry Potter film: Harry Potter and the Goblet of Fire. Hij ontmoette de regisseur Mike Newell en die vond hem de meest geschikte persoon voor de film. Zo kreeg hij ook vijf jaar laten zijn rol te pakken in Twilight. Hij vloog zelfs persoonlijk naar Catherine Hardwicke om haar van zijn potentie te overtuigen. Sindsdien staat zijn naam in de geschiedenis geschreven. Robert is jarenlang een van de meest geliefde Hollywoodsterren ter wereld geweest en nog steeds wordt hij door miljoenen fans bewonderd. Zijn rol als vampier Edward Cullen werd een echt fenomeen.

Daarnaast kreeg hij ook de kans om zijn muziek te delen in de film; hij zong Never Think en Let Me Sign. Ondertussen heeft hij al ontelbaar veel geld en succes verdiend met zijn rollen in de Twilight Saga en we kijken uit naar zijn afsluiter in Breaking Dawn Part 2! Maar ondertussen heeft hij niet stilgezeten. Hij speelde in topfilms zoals Water for Elephants, Remember Me en Bel Ami. Ook is hij nu in de filmzalen te zien in het apocalyptische drama Cosmopolis, waarin hij een rijke miljardair vertolkt die alles op alles zet voor een bezoekje aan de kapper.

Leuke weetjes

 • Zijn volledige naam is Robert Thomas Pattinson.
 • In 2004 speelde hij de zoon van Reese Witherspoon in Vanity Fair. In 2011 echter kreeg hij de rol van geliefde in Water for Elephants.
 • Robert is een grote fan van stripboeken, vooral van Spider-man, Batman en X-Men.
 • Robert is gek op muziek: hij speelt piano en gitaar. Op zijn veertiende vormde hij met twee andere jongens een rap trio. Dat liep niet goed af, omdat hen moeder hen steeds stoorde en het uiteindelijk belachelijk werd voor drie jongens op een privéschool.

 • Geen vermoeiende sporten voor hem, hij houdt meer van darten en poolen. Voor zijn auditie in Harry Potter verzon hij dat hij voetbal speelde en snowboardde.
 • Zijn allergrootste inspiratie is Jack Nicholson.
 • Ooit nodigde hij eens een geobsedeerde fan uit voor een diner toen hij een slechte dag gehad had.
 • Hij versloeg 5000 andere acteurs bij de audities van Twilight. Hij vloog zelfs naar Venetië om regisseur Catherine Hardwicke in eigen persoon te overtuigen dat hij perfect voor de rol was. Om zich voor te bereiden op zijn rol begon hij dagboekfragmenten als Edward te schrijven. Uiteindelijk distantieerde hij zich zelfs van zijn vrienden en familie, om zich net zo geïsoleerd als Edward te voelen.

Persoonlijke quotes

“I’m really afraid of getting hit by cars, like terrified of it, I’m terrified of crossing streets and I’m also very accident-prone…I think people aim for me.”

“That’s the worst thing, I don’t really care if people say I’m a bad actor, I can like work on that, but if they just say that he’s ugly that’s just like ‘oh…really?’”

“I’d like to be called ‘Ransom Spunk’ or ‘Spunk Ransom.’”

“If I go and try to watch a movie by myself I’ll be completely transfixed the whole time, concentrating one hundred percent. But if I’m with another person on a date or something, within two minutes I’ll be like ‘This is rubbish, this is rubbish. We should leave and do something else.’ I don’t really know why.”

“I’ve got a terrible memory—I end up repeating myself quite a lot. The only thing I can remember is that I’m going to repeat myself!”

“Someone stole my shoelaces once from my shoes. I still wear them and never put laces in them – they’re like my trademark shoes now!”

“I am now determined to do really weird parts but I think I overdo it in auditions so nobody really trusts me!

“Up until I was 12 my sisters used to dress me up as a girl and introduce me as ‘Claudia’! Twelve was a turning point as I moved to a mixed school and then I became cool and discovered hair gel. ”

“I never ever did my homework and I always turned up for lessons as I liked my teachers but my report said I didn’t try very hard.”

“I spent a long time trying to figure out how to play [Edward’s part] without making a fool out of myself. The whole book is written from Bella’s perspective and she’s in love with him. I mean, the guy can be anybody — he could be an alien — and you see past everything if you’re in love with someone.”

Filmografie – titel, jaar, rol

Vanity Fair (2004)Rawdy Crawly
Ring of the Nibelungs (2004)Giselher
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)Cedric Diggory
The Haunted Airman (2006)Toby Jugg
The Bad Mother’s Handbook (2007)Daniel Gale
Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)Cedric Diggory
How to Be (2008)Art
Twilight (2008)Edward Cullen
Little Ashes (2009)Salvador Dalì
The Twilight Saga: New Moon (2009)Edward Cullen
Remember Me (2010)Tyler Hawkins
The Twilight Saga: Eclipse (2010)Edward Cullen
Water for ElephantsJacob Jankowski
The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 (2011)Edward Cullen
Bel Ami (2012)Georges Duroy
Cosmopolis (2012)Eric Parker
The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 (2012)Edward Cullen

5 gedachten over “Get to know Robert Pattinson

 1. Met dat rode haar lijkt hij een heeel klein beetje op mijn achteroom

 2. en bij de andere foto denk ik: hmmm, valt ook wel mee 😉

 3. Bij de ene foto denk ik: AAAAH HIJ IS KNAP

 4. nja… niet een van mijn favos

 5. Hij is super HOT!!!

Geef een reactie