Logo-youngadults-site

Get to know Emma Watson

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Als er een meisje is dat we hebben zien opgroeien op het scherm, dan is het wel Emma Watson. Tien jaar lang heeft deze actrice de rol van Hermelien Griffel op zich genomen. Op negenjarige leeftijd begon ze aan dit avontuur. We maakten kennis met haar als het betweterige maar schattige kleine schoolmeisje. Ze bewees onmiddellijk in de eerste Harry Potter-film dat ze echt wel kon acteren.

Uiteindelijk is ze uitgegroeid tot een sterke en talentvolle vrouw die de filmwereld heeft veroverd. Ze verplettert iedereen met haar acteerkunsten. Maar na al die jaren Hermelien Griffel, is ze nu toe aan iets nieuws. Daarom kunnen we haar dit jaar in de young adult verfilming “The Perks of Being a Wallflower” bewonderen. Als ware Harry Potter-freak heb ik de films al tientallen keren gezien, en wees hier maar verzekerd van: Emma Watson speelt Hermelien Griffel met hart en ziel!

Emma werd geboren op 15 april 1990 in Parijs als het eerste kind van Jacqueline Luesby en Chris Watson, allebei Britse advocaten. Drie jaar later kwam er het broertje Alex bij. In 1995 verhuisde het gezin naar Oxfordshire, Engeland waar haar ouders besloten te scheiden. Doordeweeks bleef ze bij haar moeder en haar stiefvader, in de weekenden bracht ze tijd door met haar vader, nieuwe vrouw en de kinderen. Reeds op zesjarige leeftijd wilde ze actrice worden.

Verschillende jaren trainde ze aan de naschoolse theateracademie Stagecoach Theatre Arts waar ze leerde zingen, dansen en acteren. Na vier jaar had ze al in verschillende toneelstukken en producties gespeeld, zoals “The Happy Prince”. Maar echte ervaring had ze nog niet. Daar kwam in 1999 verandering in! Toen begon de casting voor Harry Potter and the Philosopher’s Stone, de eerste verfilming van J.K. Rowling’s succesvolle boekenreeks. Via haar Oxford theaterleraar kwamen casting agenten in contact met Emma. Na maar liefst acht audities meldde de producer dat Emma een van de drie hoofdrollen had.

De release van Harry Potter and the Philosopher’s Stone werd Emma’s grote debuut. De film brak records in het openingsweekend en op de première. Critici waren in de wolken over het jonge trio en prezen ze veelvuldig. Ondertussen is Emma al tientallen keren in de prijzen gevallen voor haar acteerprestaties. Daarnaast is ze al snel een van de meest bekende actrices ter wereld geworden.

De afgelopen tien jaar heeft ze Hermelien Griffel in de acht Harry Potter films vertolkt. Nu de filmreeks echter tot zijn einde is gekomen (sniksnik!), zullen we Emma in heel wat meer films zien spelen. Ook studeerde ze een tijdje aan Brown University, een van de meest felbegeerde universiteiten in Amerika. Hier is echter alweer gestopt en het schijnt dat ze naar een andere universiteit zal gaan, maar er is nog niets bevestigd.

Leuke weetjes

 • Haar volledige naam is Emma Charlotte Duerre Watson.
 • Emma schildert en heeft een grote belangstelling voor fotografie.
 • Ze heeft twee katten: Bubble en Domino. Ze is een grote dierenvriend: op de set bracht ze veel tijd door met alle dieren die in de Harry Potter films gebruikt werden.
 • Daarnaast is ze een echte weldoener. Elk jaar vraagt ze haar fans haar niets te sturen voor haar verjaardag of Kerstmis, maar om een donatie te geven aan Unicef. Ook heeft ze al heel wat persoonlijke spullen gedoneerd aan liefdadigheden.
 • Haar favoriete Harry Potter boek is Harry Potter en de Gevangene van Azkaban.
 • Emma is verliefd op Nutella. Ze kan het op alles eten, maar het liefste eet ze Nutella in combinatie met aardbeien. Verder heeft ze een obsessie voor toast en houdt ze van Heinz tomatensoep en de pasta en kaas van wereldberoemde Italiaanse kok Antonio Carluccio.
 • Hoewel ze erg van eten houdt, vindt ze zichzelf een vreselijke kok. Haar eerste dinner party was een regelrechte ramp.
 • Ze is immuun voor kietelen omdat ze vroeger veel met haar broertje gevochten heeft.
 • Toen ze jonger was, had ze een crush op Tom Felton, die Draco Malfidus speelt in de Harry Potter films.

Persoonlijke quotes

“I stole a piece of the chess set on the first film. I took a piece of the treasure out of Bellatrix’s vault on this film. And I’ve taken my wand and I’ve got my cloak.”

“I’m a feminist, but I think that romance has been taken away a bit for my generation. I think what people connect with in novels is this idea of an overpowering, encompassing love – and it being more important and special than anything and everything else.”

“There are some actresses who don’t know about things like doing their own laundry and getting a bus. I’m not going to be like that.”

“Let’s be honest: I have enough money never to have to work again, but I would never want that. Learning keeps me motivated.”

“I had no idea, and please excuse me, that you guys [Americans] call a condom a rubber! My version of a rubber is like an eraser. So I’ve done that. I’ve very loudly asked for a rubber. People have given me strange looks.”

“I get sent Bibles. I have a collection of about 20 in my room. People think I need to be guided.”

“I’m very crafty! One time I made a television set out of a cardboard box – Everybody thought it was a lark! This was the beginning of a love affair with the arts. I’m now studying art in Brown, a fancy American school.”

“I hope my head doesn’t get very big. I’m just going to keep my feet on the ground, stick to friends and family and try and lead a normal life.”

“I love fashion. I think it’s so important, because it’s how you show yourself to the world.”

“It was unbelievable seeing me as an action figure! In a few months, toddlers all around the country will be biting my head off!”

Filmografie – titel, jaar, rol

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Hermione Granger

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Hermione Granger

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Hermione Granger

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Hermione Granger

Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Hermione Granger

Ballet Shoes (2007)

Pauline Fossil

The Tale of Despereaux (2008)

Princess Pea

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Hermione Granger

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010)

Hermione Granger

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011)

Hermione Granger

My Week with Marilyn (2011)

Lucy

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Sam

The Bling Ring (2013)

Nicki

 

 

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Get to know Emma Watson

 1. LEUK!!
  Ik dacht even aan effie op een foto
  ….

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.