Logo-youngadults-site

De spanning is te snijden!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
de_kracht_van_zes

Net als het eerste deel – Ik ben nummer vier – is ook De kracht van zes van Pittacus Lore een boek dat je in een razende vaart uitleest! Wat een spanning, sensatie en actie.

Verhaal
De kracht van Zes is een science fiction boek over de erfgaven en overgeblevene van Loriën. Er zijn nog maar zes Loriëns over, en de vraag is nu of zij het kunnen opnemen tegen de Mogadoren – die koste wat het kost hun ras willen uitroeien.
In dit tweede deel volg je zowel John Smith, Sam en Zes, als Marina – de nummer zeven van de overgeblevene van Loriën. Het verhaal gaat meteen verder waar het gebleven is: het trio uit deel 1 rijdt door het land op de vlucht voor de FBI en ze trainen zichzelf om sterker te worden voor de Mogadoren. Marina vertelt hoe zij vanuit Loriën in een klein dorp in Spanje in een klooster belandde. Maar het zijn roerige tijden en het zou zo maar kunnen dat ze opeens moeten vluchten…

Spanning
Ook in De kracht van Zes volgen de spannende gebeurtenissen elkaar snel op, er is veel actie en je zit echt op het puntje van je stoel! Elke keer lukt het John Smith en zijn vrienden net op het nippertje te ontsnappen, maar dan… Ik ga niets vertellen, je moet het echt zelf lezen, en geloof me dat is het waard!

Kracht
Verder vind ik het mooi dat de jongeren zoveel op eigen kracht moeten doen, ze zijn sterk, vastberaden en volhoudend. Het mooie is ook dat de Cepaan Adeline Marina eigenlijk een beetje verlaten heeft en dat Adeline niet meer zoveel ziet in het redden van de overgebleven Loriëns. Maar Marina heeft een sterk karakter en geeft niet op, zij weet wat haar taak is en die zal ze volbrengen ook.

1 minpuntje
Een klein minpuntje kwam wanneer Nummer Vier Sarah wil zien, hij weet dat het gevaarlijk is maar toch doet hij het, dus als lezer weet je al wat er gaat komen en wordt het voorspelbaar. Maar desalniettemin volgde hierop wel een vette actiescene.

Verrassend
Er zit een verrassende plotwending in het verhaal wat betreft de overgeblevene van Loriën – waar ik natuurlijk niets over zal zeggen. Voor mij kwam het in ieder geval erg onverwachts. Daarnaast ontmoeten we de gevaarlijke Setrakus Ra, de leider van de Mogadoren. Hij is eng en gevaarlijk, en de oorlog is nog maar net begonnen…

Aanrader
De schrijfstijl is vlot en de verhaallijn is origineel. Daarbij komt nog eens dat wanneer je het verhaal uit hebt, eigenlijk niet kan wachten tot het volgende deel want het eindigt weer met een lekkere cliff hanger. Ik raad dit boek iedere liefhebber van een goed spannend verhaal aan. Het verhaal krijgt van mij 4 sterren.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “De spanning is te snijden!

  1. Dit is echt een geweldig boek, ik heb echt zin in het volgende deel!

  2. ik heb dit boek al gelezen en vond hem heel leuk met allemaal verassende wendingen in het boek weet je misschien wanneer het volgende deel komt

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.