Logo-youngadults-site

Drie kanshebbers publieksprijs Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wie wint de publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs? Tot gisternacht 24.00 uur konden jongeren tussen 15 en 30 jaar stemmen op hun favoriete boek. De drie boeken die de meeste stemmen kregen zijn Magnus van Arjen Lubach (Podium), Prikkeldraad van Derk Visser (Gottmer) en Een uur en achttien minuten van Peter Zantingh (De Arbeiderspers). Op donderdag 19 april 2012 wordt bekendgemaakt welk van deze drie boeken dit jaar de meeste stemmen heeft gekregen en daarmee de publieksprijs wint. De winnaar ontvangt 15.000 euro aan prijzengeld. Lubach en Zantingh zijn ook in de race voor een van de juryprijzen. Ook deze worden op 19 april uitgereikt.

Juryprijzen
Naast de publieksprijs zijn er twee juryprijzen: voor het beste oorspronkelijk Nederlandse en het best vertaalde boek. Ook daarbij gaat het om 15.000 euro. In de eerste categorie zijn Glijvlucht van Anne-Gine Goemans (De Geus), Magnus van Arjen Lubach (Podium) en Een uur en achttien minuten van Peter Zantingh (De Arbeiderspers) genomineerd. In de categorie vertaalde boeken zijn dit Tsjik van Wolfgang Herrndorf, vertaald door Pauline de Bok (Cossee), Skippy tussen de sterren van Paul Murray, vertaald door Dirk-Jan Arensman (Signatuur) en De ruwe weg van Willy Vlautin, vertaald door Rob van Erkelens (Nijgh & Van Ditmar).

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB en is een initiatief van Stichting Lezen Nederland, Stichting Lezen Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, CJP Nederland en CJP Vlaanderen. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie en Stichting Dioraphte.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Drie kanshebbers publieksprijs Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs

  1. Nooit gehoord van de prijs. xD Weleens van de boeken, maar ze spreken me geen van drieën aan.

  2. Ikzelf ken er geeneen, hoe zit het met THG DAT moest winnen

  3. Ik ken maar twee boeken omdat die hier op de site staan… is de rest wel echt gepositioneerd als young adult ? :S

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.