Logo-youngadults-site

Spannend bovennatuurlijk verhaal dat doet denken aan een road trip

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
angel

Voor zolang Willow zich kan herinneren, is ze altijd al paranormaal begaafd geweest. Om wat bij te verdienen geeft ze readings en vertelt ze de mensen wat ze in hun toekomst ziet. Wanneer ze een reading doet bij Beth, een populair meisje van haar school, komt ze voor een verrassing te staan. Ze ziet een engel in haar toekomst, maar de engel lijkt niet zo goed gezind. Ze probeert Beth te waarschuwen, maar zij wil niets slechts over de engel horen.
Ook de engelen komen Willow en haar gaven op het spoor en willen van haar. Ze sturen een Engelenjager naar haar toe om haar te vermoorden, maar Alex is niet zo dom als het lijkt en vraagt zich af waarom zij dood moet. Hij houdt haar een tijdje in de gaten en komt er al snel achter dat de engelen hem hebben voorgelogen…

Verrassend perspectief
Angel is het eerste deel in de engelen-serie van L.A. Weatherly. Veel paranormale verhalen worden verteld vanuit een vrouwelijk ik-perspectief, ook bij Angel is dit het geval. Maar voor de verandering wordt er wel van perspectief gewisseld. De hoofdstukken worden afgewisseld door enerzijds Willows gedachten en anderzijds die van Alex, wat verrassend was om te lezen en ook nog eens goed in elkaar zit. Zeker wanneer Willow en Alex een sterkere band opbouwen en gevoelens voor elkaar krijgen, werkt dit erg overtuigend.

Road trip
Als je aan een road trip denkt en demonenjager, denk je natuurlijk meteen aan de tv-serie Supernatural. Angel deed mij daar ook een beetje aan denken. Maar in boeken ben ik dit vrijwel nog niet tegengekomen. Meestal spelen bovennatuurlijke verhalen zich af op één plek: rondom een school. Angel is daarentegen vernieuwend, want Willow en Alex bevinden zich al snel op de weg en reizen stad en land af opzoek naar informatie en op de vlucht voor de engelen.
Het verhaal verveelt daarom geen moment; in eerder hoofdstuk gebeurt wel iets spannends en de actiescènes worden met vaart beschreven. Halverwege zakt het verhaal qua spanning een beetje in en wordt er meer de nadruk gelegd op de opbloeiende liefde tussen Willow en Alex, maar zodra de CIA verschijnt is de actie weer terug! En wordt er gewerkt naar een spetterend eind dat je doet smachten naar het tweede deel.

De vloeiende schrijfstijl en de vaart die erin zit, is ook mede te danken aan het vertaalwerk van Marce Noordenbos. Ik las het verhaal zo uit. Kortom: een spannend en vernieuwend bovennatuurlijk verhaal! Angel van L.A. Weatherly krijgt 5 sterren.

Hebben jullie het verhaal al gelezen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

10 gedachten over “Spannend bovennatuurlijk verhaal dat doet denken aan een road trip

 1. Echt een leuk boek ik heb het in een keer gelezen en deel 2 ook !! Ik kan echt niet wachten op deel drie!!

 2. @ Eva en @mommy_interrupted ja inderdaad dat vond ik ook zo leuk, wat betreft de engelen. En mommy, ben benieuwd wat je van de rest van het verhaal vindt! Ik had het zo uit door de vlotte schrijfstijl.

 3. Ik ben deze nu aan’t lezen 😀 En het leest inderdaad als een trein. Tot nu toe vind ik het een leuk boek

 4. Heb alle twee de delen gelezen en ze zijn echt geweldig! Ze raken je gewoon alsof je daar zelf bent en alsof je Willow en Alex zelf kent… deel 2 vond ik persoonlijk net een tikje leuker dan deel 1, omdat je de de personages dan al kent en echt helemaal met z meeleeft. Het zijn echte aanraders! 😀

 5. Krijgt van mij ook 5 sterren. Vond het boek heel goed geschreven, maar ook het onderwerp vond ik heel verrassend, mede omdat engelen vaak als ‘goed’ en ‘zuiver’ worden gezien en dat hier totaal niet zo was.
  Ben zeer benieuwd naar deel 2!

 6. Volgens mij heb ik deel 1 4 sterren gegeven, moet nog wachten op de bieb tot ze daar deel 2 hebben want die moet ik zeker weten lezen!!!!

 7. Dat heb ik inderdaad van meerdere gehoord, dus zodra hij in de bieb is ga ik deel 2 toch lezen.

 8. Ik heb deze 4 sterren gegeven. Deel 2 is nog leuker vind ik!

 9. Sorry, ik kan me er niet helemaal bij aansluiten. Vond het verhaal niet slecht, maar had meer verwacht. Misschien dat daar ook het probleem zit. Dat IK er meer van had verwacht. Dus leuk voor eens te lezen, maar ik heb betere boeken gelezen. Vandaar mijn 3 sterren.

 10. Ook 5 sterren van mij 🙂 was een heel leuk verhaal

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.