Logo-youngadults-site

Suzanne Collins leest filmscript van Catching Fire na

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ja, je leest het goed. Over enkele weken verschijnt The Hunger Games pas in de filmzalen, en toch heeft de scriptschrijver zijn werk voor de tweede film Catching Fire – hier beter bekend als Vlammen – al bijna voltooid. Want schrijfster Suzanne Collins zal het filmscript hier en daar toch nog een beetje moeten bijschaven.

“Ik heb de eerste versie afgemaakt,” vertelde scriptschrijver Simon Beaufoy enkele dagen geleden op de première van zijn nieuwe film Salmon Fishing in het Yemen. Nu gaat hij hard aan de slag met Suzanne Collins om het script voor Catching Fire zo goed mogelijk te maken. Ze zullen erg trouw aan het boek blijven, maar hier en daar zal er toch een kleine aanpassing komen. “Als je niet wilt dat een boekverfilming vlak en saai wordt, moeten er veranderingen gemaakt worden,” zegt Beaufoy. “Anderzijds moet je heel erg voorzichtig zijn met hoeveel vrijheid je neemt, want er zijn ook veel extreem trouwe fans en lezers die niet teleurgesteld willen worden. Ik heb veel geluk dat Suzanne Collins er is om me te helpen met het script. Momenteel is ze deze eerste versie aan het lezen en ze weet me precies te vertellen waar ik wat moet aanpassen. Want ze weet precies welke dingen heilig zijn voor de lezers en die we zeker niet moeten veranderen.”

Ik ben alvast verheugd dat er nu al plannen zijn voor een tweede film! Nu nog even afwachten of The Hunger Games een succes wordt, maar eerlijk gezegd ben ik daar honderd procent zeker van! Hoe denken jullie hier over?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

10 gedachten over “Suzanne Collins leest filmscript van Catching Fire na

 1. Nee! De film heeft dan zo een slecht einde! 😛
  Ik vond het zo een erg stuk in het boek!
  Ze mogen overal stoppen, behalve bij dat stuk!!
  Waarschijnlijk gaat er heel weinig Peeta zijn in Mockinjay part 1 😥

 2. Wow, ja vind het echt leuk! Ik ben 3 weken geleden
  in de boeken begonnen. En heb spotgaai gisteravond uitgelezen.
  Heb de film ook vorige week ofzo met een vriendin gezien. Vond hem echt leuk
  ik verheug me al op het volgende deel. Hoewel dat dus waarschijnlijk nog even duurt. Ik denk dat het bij spotgaai ook wel best nodig zal kunnen zijn, dat van .. Dat je bijv. part 1 stopt als Peeta, Katniss wil laten stikken. En dat part 2 begint als ze wakker wordt in het ziekenhuis van 13 (he, dat is nog best een goed idee! ;-p)

 3. JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ,

  vond de eerste een zucces en nu wordt het nog veel leuker,

 4. Ik vind het niet echt nodig, ben bang dat ze het weer gaan uitmelken 🙁

 5. Het wordt wel een hype he, het laatste deel van een boekenserie in twee delen verfilmen. Zou dat echt nodig zijn bij Mockingjay?

 6. Ik verwacht eigenlijk best wel veel van the Hunger Games, na dat ik al die trailers en zo gezien hebt. Hoop dat het geen teleurstelling wordt!:P

 7. @ Kaatje: Nee, ze hebben besloten het laatste boek voor de film in 2 delen op te splitsen, net als bij Harry Potter of Breaking Dawn

 8. Dat is goed nieuws, dan ben ik bij iedere film aanwezig, maar waren het niet 3 boeken dus 3 films?

 9. @ Kaatje: Het hoofdtrio van de eerste film The Hunger Games heeft een contract getekend voor al de vier films, Kaatje, dus dat zit wel goed (;

 10. Yes, ik ben hier heel blij mee. Ik vind wel dat ze dezelfde acteurs moeten gebruiken, want ik vind een vervolg al goed als er alleen al dezelfde spelers inzitten. Dan klopt het plaatje.
  Ik hoop wel dat The Hunger Games een succes word. Maar in mijn buurt hoor ik er nog maar weinig over.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.