Logo-youngadults-site

Liverpool street

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: Liverpool street
Auteur: Anne Voorhoeve

ISBN: 9789077942437

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

1939. Ziska Mangold groeit op in een luthers-evangelisch gezin als de Duitse autoriteiten ontdekken dat ze joodse voorouders heeft. Helemaal alleen vlucht ze naar Engeland met een van de zogenaamde ‘kindertransporten’. Hier vindt Ziska na enige angstige weken een gezin dat haar liefdevol opneemt. Tot haar verrassing zijn deze mensen joods-orthodox: het geloof waarvoor ze haar vaderland moest ontvluchten maar waarvan de gewoonten en gebruiken haar volkomen vreemd zijn. Ziska raakt gefascineerd door hun leefwijze en bouwt een sterke band op met haar gastmoeder. Ze wordt voor het eerst verliefd, en maakt het bombardement op Londen mee. Ziska wordt volwassen. In 1945 staat ze voor de keuze: terugkeren naar Duitsland, of blijven in haar nieuwe vaderland. Want waar hoort ze eigenlijk thuis?

Bekroond met de Buxtehuder Bulle 2007, een gerenommeerde Duitse prijs voor jeugdliteratuur.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Liverpool street

  1. let’s comment

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.