Logo-youngadults-site

Wie is er te vertrouwen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
saffierblauw

saffierblauwSaffierblauw is het tweede deel in de edelstenentrilogie, en heeft niet voor niets in Duitsland de Bestes Buch Leserpreis – Kinder- und Jugendbuch gewonnen, want wat is dit een geweldig boek! Vaak zie je dat het eerste deel in een serie veel beter is dan de vervolgdelen, maar in de edelstenentrilogie worden de boeken alleen maar spannender en beter! Knap staaltje schrijfwerk van de auteur, want de boeken zitten verhaaltechnisch ook nog eens ingewikkeld in elkaar, gezien het tijdreizen.

Hoe gaat het verhaal verder?
Gwen en Gideons  reis door de tijd gaat verder, precies op het punt waar het in Robijnrood geëindigd was, en dat was zo’n mooi moment! In Saffierblauw moeten de twee jonge tijdreizigers nog steeds het bloed van alle anderen met het tijdreisgen in de chronograaf verzamelen. Maar dat blijkt net als in Robijnrood bij een aantal niet zo gemakkelijk te gaan.
Daarnaast zit Gwen boordevol vragen en haar liefde voor Gideon groeit en hun band wordt geleidelijk sterker, maar Gwens liefde voor Gideon is ook twijfelachtig… want is hij wel te vertrouwen? Ook in dit deel gebeurt er ontzettend veel, zit de spanning er erg goed in en weet zelfs de lezer niet wie nu wel of geen goede bedoelingen heeft. In Smaragdgroen kan er werkelijk nog van alles gebeuren. En ik ben ervan overtuigd dat het een spetterend slotdeel zal worden.

Goed uitgewerkt
Een ding is zeker, Saffierblauw zit, net zoals Robijnrood, ontzettend goed in elkaar. Het is van elke pagina af te lezen dat Kerstin Gier veel tijd en energie in haar werk heeft gestoken. Tijdreizen is nu eenmaal een moeilijk onderwerp om over te schrijven, want je moet op zoveel dingen letten dat je al snel ‘gaten’ in het verhaal krijgt. Maar bij Kerstin Gier is dit absoluut niet het geval, alles klopt en alles klinkt logisch. En als je even denkt dat iets toch onlogisch is, of een gebeurtenis niet klopt, kom je er snel genoeg achter dat je het mis hebt.

Personages
Ook op de personages is niets aan te merken. Ze hebben allen een eigen karakter en geleidelijk leer je ze echt kennen, maar precies voldoende zodat je nog steeds je twijfels hebt over wie goed is en wie niet. Een van de personages die absoluut mijn favoriet is in Saffierblauw, is Xemerius, een waterspuwer. Om hem heb ik zo vaak hardop gelachen. Zijn uitspraken zijn geweldig en soms laat hij plots een plasje gaan. Werkelijk geniaal!

Ik geef Saffierblauw 5 welverdiende sterren, en als ik er meer zou kunnen geven zou ik het doen. Ongetwijfeld een aanrader en meer dan de moeite waard. Ik kan niet wachten tot Smaragdgroen er is.

Heb jij de serie al gelezen? Wie verdenk jij van verraad en kun je net als ik niet wachten op Smaragdgroen? Geef hieronder je reactie!

*In 2010 won Saphirblau in Duitsland de Bestes Buch Leserpreis Kinder- und Jugendbuch.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

8 gedachten over “Wie is er te vertrouwen?

 1. 😮 WAAT!!?
  Ik dacht dat dat uiteindelijk niet door ging om hem eerder uit te brengen 🙁

 2. @lili

  Ja ik had hem vorige week besteld en omdat hij een week eerder dan gepland is uitgekomen kwam de postbode hem gister al brengen 😀

 3. @jenny
  HEB JIJ HEM AL???????????????????????????????????? neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ik wil hem ook ik wil hem ook ik wil hem ooooooooooooooooooooooook 😥

  @djeanine idd suuuuuuuuperjammer

 4. Heb Smaragdgroen vandaag binnen gekregen!! Kan er alleen nog niet meteen in beginnen, moet eerst nog 2 andere boeken recenseren, daarna is hij aan de beurt

 5. @lili
  🙂 ja dat weet ik maar van mij mogen er nog veel meer komen 😉
  Vind het jammer dat het er maar drie zijn 🙁

 6. @djeanine je weet dat het een TRILOGIE is toch??? maar idd jammer DAT het een trilogie is!!!!!! i love it and i have the books 1&2 thanks to this Page DANKJE NATASHAAAA

 7. Heb er zo;n zin in om het derde deel te lezen!!!
  Van mij mogen er nog heel veel delen komen!!!!

 8. Ik heb de serie ook gelezen… Het is echt super leuk!!! Ik kan zeker niet wachten tot Smaragdgroen uitkomt! (Heb hem ook ook al besteld!) Xemerius is echt hilarisch! Ik vind hem geweldig! Ik heb veel nagedacht over wie, wat, waar en hoe… Maar of dat ook helemaal juist is?! (ik ga hier ook niets vertellen, want straks leest iemand het die nog niets gelezen heeft van de boeken en dat is dan niet zo leuk!) Ik kan niet wachten op Smaragdgroen!!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.