Geplaatst op 3 Reacties

Get to know Amanda Seyfried

normal 003546

Eventjes geleden was ze nog in alle bioscoopzalen te zien als de gegijzelde Sylvia in de sciencefiction thriller In Time. Dit is al de zestiende film van Amanda Seyfried, en de zesentwintigjarige actrice is van plan nog heel wat kaskrakers aan haar repertoire toe te voegen. Jullie hebben haar zeker al gezien in de twee boekverfilmingen Red Riding Hood en het romantische drama Dear John. Wat mij zo fascineert is dat ze op zo’n jonge leeftijd al zo’n verscheidenheid aan rollen heeft weten te spelen. En ze kan het allemaal: de domme bitch in Mean Girls, de psychopatische escorte in Chloe of de sullige vriendin van een bezeten cheerleader in Jennifer’s Body. Een ding is zeker: Amanda Seyfried is een fenomenale actrice van wie we nog veel willen zien!

Wie is Amanda Seyfried?

Amanda is geboren 3 december 1985 en groeide op in Allentown, Lehigh Country (Pennsylvania). Ze is de dochter van Jack Seyfried, een apotheker, en Ann, een ergotherapeut. Verder heeft ze een oudere zus Jennifer, muzikant van de rock band Love City. Amanda is van Duitse afkomst. Op haar elfde begon ze aan een modellencarrière. Ze werkte voor verscheidene kledingmerken, o.a. samen met Leighton Meester (Gossip Girl) voor Limited Too. Daarnaast nam ze zanglessen, studeerde ze voor opera en trainde ze met een Broadway coach- en dat allemaal om actrice te worden.

Toen ze vijftien was, kreeg ze haar eerste rolletje te pakken in de Amerikaanse soap As the World Turns. Hierna heeft ze nog in enkele soaps meegespeeld. Na haar middelbare schooldiploma zou ze aan Fordham University gaan studeren, maar ze werd gecast voor de populaire film Mean Girls. Amanda nam de rol aan en stelde haar hogere studies uit. Mean Girls werd een kaskraker en betekende haar doorbraak. Ondertussen heeft ze al in zestien films gespeeld en voor 2012 heeft ze zeven films op het programma staan, waaronder Les Miserables, Gone en The End of Love.

 
Leuke weetjes

 • Haar volledige naam is Amanda Michelle Seyfried.
 • Als ze niet was doorgebroken met acteren, studeerde ze nu weerkunde. Ze is gefascineerd door het weer. In Mean Girls kan ze zelfs het weer voorspellen.
 • Op tienjarige leeftijd wilde ze voor het eerst actrice worden, na het zien van “Romeo + Juliet”.
 • Ze is een goede vriendin van Nikki Reed, haar tegenspeelster in American Gun. Jullie kennen Nikki Reed vast en zeker als de mooie Rosalie in The Twilight Saga.
 • Een van de liedjes op de soundtrack van Dear John is door Amanda geschreven. De regisseur vroeg haar op een dag om haar gitaar mee te brengen, en uiteindelijk zong ze een zelfgeschreven liedje. Het kwam zelfs op de soundtrack van Dear John; “Little House”.
 • Heel wat meisjes deden auditie voor de rol van Sophie in Mamma Mia. Zelfs Mandy Moore en Rachel McAdams werden genoemd. De rol ging naar Amanda omdat de crew haar een bescheiden, normale actrice vond die niet de indruk wekte uren voor de spiegel te staan. • Haar meest favoriete plek op de wereld is Griekenland, en hier wil ze zo vaak mogelijk naartoe gaan als ze kan.
 • Amanda’s interesses zijn dansen, zingen, en tenissen.
 • Eigenlijk deed Amanda auditie voor Regina George in Mean Girls, maar deze rol ging naar Rachel McAdams. Daarna ging ze voor de hoofdrol Cady Heron, deze werd echter bemachtigde door Lindsay Lohan. Uiteindelijk kreeg Amanda de rol van Karen Smith toegewezen, omdat ze het niet konden maken zo’n talent niet te laten meespelen in de film.

Persoonlijke quotes

“I’m not really into clubbing, I like to go to parties after events, and those do end up at clubs or bars. But in my free time I go grocery shopping or to the gym, or I talk on the phone.”

“At 11, I had a crush on Leonardo DiCaprio. Actually, it was not a crush. It was an obsession! I was also obsessed with Richard Dean Anderson from MacGyver and Indiana Jones.”

“No matter what’s happening in my life, I can always get lost in the romances of my characters.”

“Jeans are just so sexy, there’s something about them that turns me on, you know?”

“Sex scenes are great. A lot of my co-stars have been sexy guys my age, and so, why not? I’m not going to pretend it’s not fun. Justin (Justin Timberlake) was great – he had come from doing Friends with Benefits (2011), where he basically had sex every day at work – and so it was easy for both of us. We just kind of got it on, and then were like ’that was good’.”

“I didn’t like fairy tales when I was younger. I found a lot of fairy tales scary. They really didn’t sit well with me. “

“Hollywood is just like high school. The popular people only like the other popular people. And the thing is, some people aren’t nice – or they’re nice, but only to your face, not elsewhere.”

“I have belly fat like everybody else, and I don’t want to be airbrushed on the cover of a magazine. I don’t want someone to swap out my stomach with a supermodel’s and Idon’t want dirty old men looking at me in my underwear.”

Filmografie – titel, jaar,rol
Mean Girls (2004)Karen Smith
Nine Lives (2005)  Samantha
American Gun (2005)Mouse
Alpha Dog (2005)Julie Beckley
Gypsies, Tramps & Thieves (2005)Chrissy
Solstice (2005)Zoe
Mamma Mia! (2008)Sophie Sheridan
Official Selection (2008)Emily
Boogie Woogie   (2009)Paige Oppenheimer
Jennifer’s Body   (2009)Anita “Needy” Lesnicki
Chloe (2009)Chloe Sweeney
Dear John (2010)Savannah Lynn Curtis
Letters to Juliet   (2010)Sophie Hall
A Bag of Hammers (2010)Amanda
Red Riding Hood   (2011)Valerie
In Time (2011)Sylvia Weis

3 gedachten over “Get to know Amanda Seyfried

 1. @ lili: Dankje ;-)!

 2. Ik vind haar een van de leukste actrices van tegenwoordig!

 3. Mooi artikel goede actrice

Geef een reactie