Logo-youngadults-site

Kobo eReaders nu ook beschikbaar in Nederland

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Kobo, wereldwijd marktleider op het gebied van eReading, kondigt aan dat de boekhandelsgroep Libris Blz. als eerste retailer in Nederland de populaire Kobo Touch eReader gaat verkopen. Vanaf 30 januari 2012 is de eReader via www.libris.nl en www.blz.nl, en een select aantal Libris Blz. winkels te koop voor een adviesverkoopprijs van € 129,00. Kobo biedt de Nederlandse consument toegang tot ’s werelds grootste boekhandel met meer dan 2,5 miljoen eBooks, waaronder duizenden Nederlandse bestsellers.

“Door onze samenwerking met Libris Blz. zijn wij ervan overtuigd dat onze toetreding tot de Nederlandse markt een groot succes wordt,” zegt Michael Serbinis, CEO bij Kobo. “Bij Kobo hebben we als doel eReading en eBooks voor iedereen wereldwijd beschikbaar te maken. Door toe te treden tot de Nederlandse markt bieden we de gepassioneerde Nederlandse lezers toegang tot eReading via Kobo, en zijn we weer een land dichter bij onze belofte.”
Caroline Damwijk, Managing Director bij Libris Blz. B.V., zegt over de samenwerking: “Libris Blz. en Kobo passen perfect bij elkaar. We hebben allebei een grote passie voor lezen en boeken, en erkennen het potentieel van eReading.”

De Kobo Touch eReader – voor boekenliefhebbers, door boekenliefhebbers

De Kobo Touch biedt een geweldige leeservaring, dankzij het gebruiksvriendelijke touchscreen met Infrarood Touch Technologie, waarmee je met een vingertop eenvoudig de eReader kan bedienen. Met de intuïtieve touch interface kunnen lezers daarnaast een zin markeren, een woord opzoeken, inzoomen, de letters vergroten, of snel binnen een boek of bibliotheek navigeren. Daarnaast is het eenvoudig om een boek op te zoeken met behulp van Wi-Fi en een virtueel toetsenbord.

Meerdere talen

De Kobo Touch eReader is de eerste eReader die beschikbaar is in meerdere talen. Lezers kunnen kiezen uit de talen Engels, Frans, Canadees Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Nederlands. Daarnaast biedt de eReader lokale content, lokale aanbevelingen en toegang tot een lokale Kobo winkel.

De belangrijkste Kobo Touch eReader features op een rij:

 • De Kobo Touch is uitgerust met het nieuwste Pearl 6” eInk-scherm en ondersteunt maar liefst 16 grijstinten. Het scherm spiegelt niet en is gemakkelijk leesbaar in fel zonlicht.
 • De eReader reageert zeer snel en biedt een intuïtieve ervaring zodat de lezer zich kan concentreren op het boek en niet op het apparaat.
 • Kobo’s bekende gewatteerde soft-touch achterkant en het reisvriendelijke formaat bieden de ultieme leeservaring en -comfort. De Kobo Touch soft-touch is verkrijgbaar in vier kleuren.
 • De bediening kan eenvoudig worden aangepast zodat de Kobo Touch ook makkelijk te bedienen is voor linkshandige lezers
 • De Kobo Touch biedt keuze uit zeven lettertypes en 25 lettergroottes, zodat deze afhankelijk van het individuele gezichtsvermogen eenvoudig kan worden aangepast.
 • Naast de keuze uit meerdere lettertypes kan men ook eigen lettertypes toevoegen.
 • Al lezend kunnen gebruikers notities in het boek aanbrengen of een favoriete passages markeren. Daarnaast kan men ook surfen en notities bewerken met behulp van de annotatielijst.
 • Een volledig instelbare refresh rate om snel te kunnen bladeren.
 • Een pictogram waarschuwt de lezer wanneer de levensduur van de batterij nog maar tien en vijf procent is.
 • Wanneer de Kobo Touch eReader wordt uitgeschakeld of de slaapstand ingeschakeld, verschijnt de boekomslag in een volledig scherm.
 • Lezers kunnen eenvoudig te weten komen hoe ver ze al in een boek zijn door gebruik te maken van de voortgangsindicator.

De Kobo eReader Touch editie heeft een batterijlevensduur tot één maand en er kunnen maar liefst 30.000 boeken opgeslagen worden in het uit te breiden geheugen. Hiermee biedt de eReader elke lezer de vrijheid om overal en altijd te lezen.

Kobo ondersteunt bijna alle formats

De Kobo eReading service is ontwikkeld op een open platform. Hierdoor hebben consumenten ook toegang tot boeken van andere winkels. Tevens kunnen lezers op de veelzijdige Kobo eReader Touch editie ook eBooks lezen in ePub, PDF en MOBI-format; beeldmateriaal bekijken in JPEG, GIF, PNG, BMP en TIFF-format; materialen bestuderen in TXT, HTML en RTF-format; en genieten van stripboeken in CBZ en CBR format. Daarnaast kunnen ze ook eBooks lenen en lezen bij de lokale publieke bibliotheek.

Kobo’s sociale netwerk: Reading Life

Kobo biedt lezers ook toegang tot Reading Life, de eerste sociale eReading experience ter wereld. Reading Life biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld passages, citaten en ervaringen te delen met vrienden in de vorm van een boekenclub of via Facebook en Twitter. Daarnaast kunnen gebruikers hun leesstatistieken bijhouden en leuke awards verdienen wanneer bepaalde mijlpalen en doelen worden behaald.

Winkel en lees op elk systeem met Kobo

Kobo biedt gratis eReading apps, zodat gebruikers ook via de meest populaire systemen toegang hebben tot eBooks. Kobo ondersteunt desktops, laptops, tablets, Android telefoons, iPhones, iPads, Blackberry smartphones en Blackberry PlayBooks. Daarnaast heeft men via deze weg ook toegang tot de Kobo winkel. Met Kobo Sync kan je bibliotheek eenvoudig worden gesynchroniseerd tussen de verschillende toestellen en blijft je collectie altijd up-to-date.Prijs en beschikbaarheidDe Kobo Touch eReader is in een select aantal Libris Blz. winkels te koop voor € 129,00. Hij kan daarnaast voor dezelfde prijs, inclusief verzend- en leverkosten, ook online besteld worden via www.libris.nl en www.blz.nl.

In februari lanceert Kobo een complete Nederlandse website. Voor meer informatie, bezoek kobobooks.com/welkomlibrisblz. Hier kan men ook de gratis Kobo International eReading app in het Nederlands downloaden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.