Logo-youngadults-site

Get to know Blake Lively

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
GetAttachment

Als er een vrouw is op wie elke jongen spontaan verliefd wordt en elk meisje groen wordt van jaloezie bij het zien van haar verschijning, is het Blake Lively wel. Ze is bekend door haar rol als de populaire Serena van der Woodsen in Gossip Girl, een tienerdramaserie van the CW gebaseerd op de young adults van Cecily von Ziegesar. Geloof het of niet, maar de serie blijkt nog beter te zijn dan de verslavende boeken.

Natuurlijk mede Blakes acteerprestatie, die de steenrijke tiener Serena speelt op wiens uiterlijk en persoonlijkheid iedereen jaloers is in de geprivilegieerde en losbandige wereld van Manhattans elite. Daarnaast is ze ook nog te zien in enkele grote films, zoals Green Lantern en The Sisterhood of the Travelling Pants (naar de gelijknamige boeken van Ann Brashares). Ze is de mooiste en meest sexy tv-ster van het moment. Over deze topactrice willen we wel wat meer weten…

Wie is Blake Lively?

Blake Lively is geboren op 25 augustus 1987 in een showbizzfamilie. Haar vader, Ernie Lively, is een voormalige Hollywoodacteur en regisseur, haar moeder was een talentscout. Blake is de jongste van vijf kinderen, en zowel haar broers Jason en Eric als haar zussen Robyn en Lori hebben gekozen voor een acteercarrière. Ze groeide op in Tarzana, Californië. Op haar vijfde liep ze een grote rol in de komedie “Mrs. Doubtfire” mis (1993), maar ze had het tenminste gemaakt tot een van de twee finalisten. In 1998 was het eindelijk zover en had ze een rol te pakken in de film “Sandman”, maar die ervaring liet haar niet hunkeren naar meer rollen. Ze vond zelfs dat haar familie genoeg acteurs had en concentreerde zich volledig op school. Toch waren haar broers en zussen overtuigd van het feit dat ze geboren is met het acteertalent. En gelijk hadden ze.

Zeven jaar later werd ze gecast voor de rol van Bridget in “The Sisterhood of the Traveling Pants” zonder zelfs maar auditie te doen! Ze vond zichzelf zo perfect voor de rol dat ze enkel een foto van zichzelf binnenbracht en het gebouw weer verliet. Toch stond de rol haar op het lijf geschreven en was het duidelijk dat zij de Bridget was die ze nodig hadden. Na die film keerde ze terug naar school om haar laatste jaar af te maken. Maar ze kon het acteren niet meer loslaten. In 2007 kreeg ze de rol van Serena van der Woodsen in de hitserie “Gossip Girl” te pakken. Een rol die ze vol overgave speelt, en een serie die jullie allemaal gezien moeten hebben!

Leuke weetjes

  • Haar volledige naam is Blake Christina Lively.
  • Op de middelbare school nam ze deel aan veel activiteiten: cheerleaden, het schoolkoor en de leerlingenraad. Ze was zelfs klassenpresidente.
  • Er gaat geen dag voorbij dat ze geen chocolade eet.
  • Blake is geobsedeerd door Guitar Hero. Zo erg dat ze de scenorioschrijver smeekte om het script te veranderen zodat haar personage niet verliest in een battle. Ze neemt ook deel aan Guitar Hero toernooien in Brooklyn, gekleed als een rockster met neppe zeemanstattoos.
  • Als ze geen actrice was, zou ze interieurinrichtster zijn geworden.
  • Voor haar achttiende verjaardag organiseerde ze een Willie Wonka themafeest. De uitnodigingen leken zelfs op gouden tickets.
  • Toen ze negen was had ze een voorgevoel dat ze met Leonardo DiCaprio zou trouwen. In 2011 kreeg ze ook nog echt een relatie met hem, die na 5 maanden op de klippen liep.

Persoonlijke quotes

“I’m a shy person. there’s nothing better than staying home and watching good movies. Some people want to go out and dance every night. I want to sit at home, cuddle, and bake cookies.”

“At the end of the day, Brad Pitt poops – and as handsome as he may be – and so does Angelina Jolie.”

“Oh my gosh. So many times and places. I love being at home and cooking and baking. That makes me really, really happy. I love just exploring the streets of New York and I love being in Europe, Paris, and Disneyland, too.”

“It was the only school where people were just downright mean to me,” Blake said of a private school in LA. “They would make fun of my clothes because I dressed differently than the other kids.”

“Actually, my grandma’s brother’s name was Blake, and my sister wrote it down when she was reading a family tree. And they said, “If it’s a boy, we’ll name him Blake, and if it’s a girl, we’ll name her Blakely.” And everybody thought I was going to be a boy, and then I came out and I was a girl. They had already been calling me Blake for months because they were positive I was going to be a boy. And they had been calling me Blake for so long, they just [kept it].”

“If you ever want something badly, let it go. If it comes back to you, then it’s yours forever. If it doesn’t, then it was never yours to begin with.”

Filmografie – titel, jaar 

rol
Savages (2012)Ophelia
Hick (2011)Glenda
Green Lantern (2011)Carol Ferris
The Town (2010)Krista Coughlin
The Private Lives of Pippa Lee Young Pippa Lee
New York, I Love you (2009)Gabrielle DiMarco
The Sisterhood of the Traveling Pants 2 (2008) Bridget Vreeland
Elvis and Anabelle (2007)Anabelle Leigh
Simon Says (2006)Jenny
Accepted (2006)Monica Moreland
The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)Bridget Vreeland
Sandmand (1998)Trixie/Toothfairy

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.