Logo-youngadults-site

Tsjik

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

tsjikTitel: Tsjik
Auteur: Wolfgang Herrndorf

ISBN: 9789059363304

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

Moeder in de ontwenningskliniek, vader met ‘assistente’ op zakenreis: Maik Klingenberg zal de grote vakantie in zijn eentje doorbrengen bij het zwembad van de villa van zijn ouders.  Maar dan duikt Tsjik op. Tsjik, die eigenlijk Andrej Tsjichatsjow heet, is niet bepaald een toonbeeld van integratie. Hij komt uit een van de aso-torenflats in Berlijn-Hellersdorf en heeft het op de een of andere manier tot het gymnasium weten te schoppen. Hij heeft een lichtblauwe Lada gescoord en daarmee begint een tocht zonder landkaart over het Duitse platteland in hartje zomer. Tsjik wil graag naar Walachije waar zijn opa woont, maar er is in de hele provincie Brandenburg geen enkele wegwijzer naar Walachije te vinden.

Wat volgt, is een reis die zo grotesk, droevig, dramatisch en grappig is dat je geregeld niet meer verder kunt lezen van het lachen, maar evenmin kunt ophouden. In de lege wereld achter Berlijn is blijkbaar niemand echt in vakantiestemming. Niet de knappe Tatjana, op wier verjaardagsfeest zij niet uitgenodigd zijn, niet WO II veteraan Fricke die een uitstekende schutter is, niet de man aan de benzinepomp en helemaal niet het varken op de autosnelweg. 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Tsjik

  1. Gereserveerd bij de bibliotheek, ik kan niet wachten op een nieuwe roadtrip!

  2. Hmm, klinkt wel happy eigenlijk! Een hele ontdekkingsreis waarbij het meer gaat om het moment zelf dan waar de hoofdpersoon eigenlijk naartoe leeft. Zal me niets verbazen als ze nooit in Wa… Walachije aankomen ofzo. (Het klinkt zelfs zo vaag dat ik best geloof dat het niet bestaat. xD D Wat me nagenoeg meteen opviel, is dat het boek van Duitse komaf lijkt. Dat komt niet zo vaak voor! Tenminste, niet dat ik weet. Meestal komt het uit Amerika ofzo. Leuk me wel eens een leuke afwisseling en het boek komt dan ook zeker in het BOOKS2BUY mapje!

  3. Aight! Dit boek klinkt ontzettend leuk ^^

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.