Logo-youngadults-site

Wear it like Katniss Everdeen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Welkom op een nieuw onderdeel van de site dat geheel gewijd is aan de mode die te zien is in films en beschreven wordt in boeken. Soms kun je als lezer of kijker helemaal fan zijn van de outfit van een personage, maar de grote vraag is hoe je vervolgens deze stijl zo goed mogelijk kunt kopiëren. Speciaal voor jullie zoeken wij het internet af naar manieren om de look van je favoriete personage te kunnen imiteren.

Voor de eerste keer willen we beginnen met Jennifer Lawrence, die de rol van Katniss Everdeen speelt in The Hunger Games. Voor degene die haar nog niet kent, kijk eerst even naar het onderstaande plaatje. 

Katniss’ look wordt hier gedomineerd door donkere kleuren en aardetinten. Wanneer je beter kijkt kun je zien dat haar broek echter een wit streepje heeft die zo smal is dat het bijna wegvalt tussen de donkere kleuren. Haar kledingstijl is praktisch. Ze is er in deze outfit niet op gericht om zoveel mogelijk aandacht te krijgen, ze wil zo goed mogelijk kunnen bewegen in wat ze aan heeft. 

Bij Katniss valt vooral haar leren jas op. Je kunt opzoek gaan naar verschillende lederen jassen. In dit geval hebben wij gekozen voor een lamlederen jas. Leren jassen zijn duur, dus wanneer je het met een kleiner budget moet doen zou je kunnen kijken naar suède, wol of nepleer.

Als je naar de jas kijkt kun je zien dat deze vrij hooggesloten is, ondanks het feit dat ze hem niet dicht heeft. De jas komt tot net over haar heupen, heeft grote zakken met flappen en de achterkant is getailleerd.

Outfits

Onze eerste suggestie hebben wij gevonden bij Zalando en deze jas komt ongeveer tot op de heupen. Wil je een iets langere jas? Bij de Wehkamp vind je een cognackleurige, lederen jas van de C&A collectie. Deze jas komt tot net boven de knieën en is iets lichter van kleur dan de jas van Katniss. Wel heeft deze de jaszakken met flapjes, maar is niet hooggesloten. De jas heeft een V-hals met kraagje wat het geheel een vrouwelijkere uitstraling geeft.

Onder de jas draagt ze een donkergrijze tuniek, vermoedelijk hooggesloten en met lange mouwen, gezien de omgeving waarin ze zich bevind en om zichzelf warm te houden. We hebben een tuniek gevonden van Allan Red CAFFEY.

Voor een broek hebben we gekozen voor een slim fit jeans in het grijs, bij Zalando vandaan.

Bij de H&M hebben we een riem gevonden die je over de tuniek kunt dragen. Deze is nog vrij breed in vergelijking met de riem die Katniss draagt, maar komt vrij goed overeen.

Als laatst komen we bij het belangrijkste punt van haar kostuum aan (voor de meeste vrouwen dan). Wie van ons kan er nu niet uren naar schoenen kijken op internet of in de winkel? Katniss draagt een bruinleren knielaars. Op de afbeelding is het niet zo goed te zien, maar er zit waarschijnlijk een kleine, praktische hak onder. Bij Duoboots vonden wij een laars die er veel op lijkt.

Dit was de kledingstijl van Katniss Everdeen uit de film The Hunger Games. Om het compleet te maken kun je altijd je haarstijl aanpassen. Een middenscheiding en één of twee vlechten. Dat maakt het plaatje natuurlijk pas echt compleet!

We hopen dat jullie het leuk vonden om dit te lezen en verzoekjes zijn altijd welkom. Veel kleedplezier!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Bianca

Bianca

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Wear it like Katniss Everdeen

  1. zou het geen mannenjas moeten zijn die een beetje te groot is? aangezien ze de jas van haar vader draagt

  2. echt een superleuk idee om de site nog veel verder uit te breiden. Leuk initiatief en leuke outfit 😉

  3. Leuk onderdeel!!!
    Misschien ook nog leuk om te laten zien hoe je je haar zo kan vlechten?
    Heb het laatst ergens op een site gezien 🙂

  4. Ghaha, wel grappig onderdeel om te lezen! Ik zou er zelf niet wat mee doen, maar ik ben ook niet per se het type dat dingen over acteurs of modestuff leest ofzo. xD

  5. Is ook een kwestie van schipperen. Om een exact dezelfde outfit te vinden is echt knap omdat de kleding die ze in de films dragen vaak echt voor de acteur/actrice gemaakt is. Daarom twee opties voor de jas 😉

  6. Ik vind het best een leuke outfit. Alleen die lange jas past er niet zo heel goed bij, omdat die niet zo praktisch is.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.