Logo-youngadults-site

Get to know Channing Tatum

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
channing_tatum

We kunnen geen genoeg krijgen van Channing Tatum! Of hij nu zijn sexy dansmoves showt, strijdt voor het Romeinse leger of het gevoelige vriendje uithangt. Jullie kennen hem vast van het romantische drama ‘Dear John’. In dit verhaal vechten soldaat John en studente Savannah voor hun liefde, met brieven als hun enige communicatiemiddel. Verder heeft hij in de ‘The Eagle’ gespeeld.

Channing is onweerstaanbaar knap, kan acteren én is een fenomenale danser. Het enige minpuntje: hij is getrouwd met actrice Jenna Dewan, zijn liefje in de dansfilm Step Up. Niet getreurd: als eenendertigjarige acteur heeft hij al meer dan twintig films op zijn naam staan, dus we kunnen nog wel eventjes van zijn acteerkunsten genieten.

Biografie Channing Tatum

Channing is op 26 april 1980 geboren in Cullman (Alabama). Hij is de zoon van Glenn, een aannemer, en Kay Tatum, die werkt op een luchtvaartmaatschappij. Reeds op zijn zesde verhuisde de familie naar Mississippi. Daar leefde hij in de ‘bayou’ vlakbij de Mississippi rivier, en hij bracht zijn jeugd door op een landelijke omgeving. In 1998 studeerde hij af als meest atletische leerling van zijn school. Hij kreeg zelfs een football beurs toegekend, maar hij koos ervoor om niet verder te studeren. In plaats daarvan nam hij enkele merkwaardige baantjes aan, o.a. als stripper in lokale nachtclubs.

Channing Tatum’s leven vanaf 2010

In 2010 vertelde hij een Australische krant dat hij zijn ervaringen graag zou willen verfilmen. Gelukkig verhuisde hij naar Miami, waar hij werd gescout als model. Zijn eerste ervaringen in de showbizz dateren uit 2000, toen hij werd gecast als danser in de videoclip ‘She Bangs’ van Ricky Martin. Ondertussen werd hij steeds succesvoller in zijn modellencarrière, en al snel ging hij acteren in tv-spotjes. Channing maakte zijn acteerdebuut in een aflevering van de Amerikaanse Tv-serie ‘CSI: Miami’, maar zijn echte doorbraak was in de film She’s the Man. Sindsdien heeft hij talloze prachtige rollen op zich genomen, en we zijn ervan verzekerd dat we nog veel van hem zullen zien!

Leuke weetjes

  • Zijn volledige naam is Channing Matthew Tatum.
  • Hij is van Amerikaanse, Ierse en Franse afkomst.
  • Elke zomer brengt hij door met zijn grootouders in Alabama.
  • Op de set van She’s the Man was zijn bijnaam ‘Dakota Channing’.
  • Hij is model geweest voor Abercrombie & Fitch, Dolce & Gabbana, American Eagle, Armani en Aeropostale.
  • Na de opnames van Step Up (2006) kreeg hij een relatie met coactrice Jenna Dewan. In 2009 trouwden ze en ze zijn zielsgelukkig met elkaar.
  • Op school was hij een echte sportfreak. Hij beoefende voetbal, rugby, baseball en hardlopen.
  • Zijn hobby’s zijn acteren, fotograferen en schrijven.
  • Als kleine jongen bracht hij de tijd door met zijn denkbeeldige vriend.

Persoonlijke quotes

“I got crazy lucky. Like, sometimes I think I won the lottery or something. At times it feels like the bottom’s gonna fall out. Just ‘cause I don’t really know how I got here. But I just keep moving forward, and it just keeps getting better and better.”

“Girls were always my biggest distraction in school.”

“My parents couldn’t handle my energy so they enrolled me in every sport the school was offering. I didn’t resent it because I loved sports and picked them up easily.”

“I really get inspired by songs. Like, if I hear a thug “Want to kill ya” song, I’m ready to go out and get crazy. Or if you hear this really sexual, sensual slow song, I want to go have sex. I’m very animalistic when it comes to stuff like that. Very basic emotions. I don’t know if I’m very complicated at all. I wish I was one of these deep, intricate people. But I just love having fun really.”

“I’m not pretty. The truth is I didn’t think I could be a model at all. I was looking at some of the guys on the walls at Irene Marie and I thought to myself ‘Jesus Christ. I can’t do this, I don’t look anything like these guys.”

Filmografie – Titel, jaar

rol
Foxcatcher (2013)David Schultz
Magic Mike (2012)Mike Martingano
G.I. Joe: Retaliation (2012)Captain Duke Hauser
21 Jump Street (2012)Jenko
The Vow (2012)Leo
Haywire (2011)Aaron
Ten Year (2011)Jake
The Son of No One (2011)Jonathan ‘Milk’ white
The Eagle (2011)Marcus Aquila
The Dilemma (2011)Zip
Morgan and Destiny’s Eleventeenth Date: The Zeppelin Zoo (2010) Lionel
Dear John (2010)John Tyree
G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)Duke
Public Enemies (2009)Pretty Boy Floyd
Fighting (2009)Shawn MacArthur
Stop-Loss (2008)Steve Shriver
Step up 2: The Streets (2008)Tyler
The Trap (2007)Greg
Battle in Seattle (2007)Johnson
Step up (2006)Tyler Gage
She’s the Man (2006)Duke
A Guide to Recognizing Your Saints (2006)Young Antonio
Havoc (2005)Nick
War of the Worlds (2005)Boy in Church scene (uncredited)
Supercross (2005)Rowdy Sparks
Coach Carter (2005)Jason Lyle
CSI: Miami (2004) – TV SeriesBob Davenport

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.