Logo-youngadults-site

Een verslavend spel met een duister doel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
erebos

erebosOp de school van Nick gaat een mysterieus spel rond. Een spel waarin spelers maar één kans krijgen om mee te doen. Als je deze kans verspilt is het definitief game over en kun je nooit meer inloggen. Ook Nick speelt mee en hij doet er alles aan om in het spel te blijven. Maar naarmate hij verder komt, ontdekt hij dat Erebos niet zomaar een game is. De opdrachten die hij krijgt zijn akelig realistisch en spelen zich af in de ‘echte wereld’. Als Nick de opdracht krijgt iemand te vermoorden, besluit hij te stoppen en uit te zoeken wat het duistere doel is van Erebos.

Realistisch
Nick is een typische puber met wie zowel jongens als meiden zich kunnen identificeren. Hij is verliefd op het aardigste en leukste meisje uit zijn klas, dat hem uiteraard niet ziet staan, en als er iets bijzonders gebeurt op zijn school wil hij maar al te graag meedoen. Erebos speelt zich af in een ontzettend realistische omgeving. Op elke school zou zoiets kunnen gebeuren. Dat maakt het ook erg gemakkelijk om je in te leven in de karakters van dit boek. Je gaat je afvragen wat jij zou doen in hun plaats. Hoe zou jij reageren als je bezig bent met een geweldig spel, naar het volgende level wilt en daarvoor de remmen van iemands fiets moet doorknippen?

Twee werelden
Erebos speelt zich af in twee werelden: de echte wereld en de spelwereld van Erebos. Beide werelden zijn ontzettend goed neergezet. Als Nick met het spel bezig is lees je niet meer wat Nick doet, maar wat Sarius, Nicks spelkarakter, meemaakt. In een wereld vol Elfen, Vampiers, Katmensen en Weerwolven moet Sarius de allerbeste worden om bij de Binnenste Ring te komen; de machtigste spelers van Erebos. De taak van de Binnenste Ring heeft weer te maken met de echte wereld. Zo wordt er een levensecht verband gelegd tussen een fantasiewereld en onze eigen wereld.

Spanning en een beetje liefde
Schrijfster Ursula Poznanski weet gedurende het boek de spanning ontzettend hoog te houden. In het begin ben je net als Nick nieuwsgierig naar het spel en uiteindelijk word je meegesleept in de wereld van Erebos, vol raadsels, vragen en mysteries. Elk antwoord levert nieuwe vragen op. Je bent constant bezig met het raadsel van Erebos. Daarbij zit het boek vol actie, waardoor het geen moment verveelt. Het kleine beetje liefde dat erin voorkomt is als de kers op de taart. Kortom: Erebos is een perfect opgebouwd verhaal dat je van het begin tot het einde weet vast te houden.

Ik geef Erebos vijf sterren, omdat het me vastgegrepen heeft en nog steeds niet heeft losgelaten. Het verhaal is realistisch, de karakters zijn goed uitgewerkt en de spanningsboog zorgt voor een boek dat je meteen wilt uitlezen. Erebos is verslavend. Voor Nick is het een verslavend spel, voor mij een ontzettend verslavend boek.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Marije Kok

Marije Kok

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

10 gedachten over “Een verslavend spel met een duister doel

 1. Ik heb Erebos nu twee keer gelezen en vind hem nog steeds heel spannend. Je moet inderdaad niet iets als Suzanne Collins verwachten, maar dit boek is zeker het lezen waard!

 2. Ik zag hem in de bieb staan toen ik mijn stage aan het doen was, jammer alleen dat ik mijn pasje niet bij me had. Vanmiddag maar meteen terug! 🙂

 3. Hm, klinkt heel interessant! Misschien ga ik eens in de winkel kijken 🙂

 4. En Marije doet dat hier ook, dus we zijn met z’n drietjes wel eensgezind 😉

 5. Ik reageer erg laat, maar ik kan het niet laten 😉 Ik heb [i]Erebos[/i] op Manuscripta (zondag 2 septmber 2011) gekregen van Lemniscaat. Ik heb normaal een enorme hekel aan games en alles daaromheen (dus ook boeken die erover gaan), maar dit boek las ik echt in vogelvlucht uit. Ook de stukken in de game vond ik heerlijk om te lezen.
  Ik weet niet wat het is met dit boek, maar het intrigeert me. Hoe pubers zo gemanipuleerd kunnen worden om in het echte leven zulke rare, gevaarlijke, enge dingen te doen. En hoe techniek zo vernietigend kan zijn.

  Ik kon het zelf niet recenseren voor FantasyWereld.nl omdat Yarrid dat deed, maar dat was geen enkel probleem. Hij gaf het aantal sterren dat ik vermoedelijk ook gegeven zou hebben (5 op 5). Een echte aanrader!

 6. goe genoeg om te kopen?klinkt wel heel goed.

 7. ik heb hem gelezen, en ik vond hem ech superspannend!!

 8. Lijkt me een erg spannend boek. Dit boek gaat op mijn lijstje.

 9. Ik heb het boek paar weken geleden gelezen en is zeker een aanrader, verwacht geen Suzanne Collins ofzo maar heel erg apart en zeker ook spannend verhaal waar je van het begin tot einde inzit

 10. het klinkt echt heel erg spannend! Hij komt zeker op mijn lijstje te staan..

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.