Logo-youngadults-site

Wat begon met Eragon eindigt met Erfenis

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

h_erfenisOp 17 november verschijnt het vierde en laatste deel in Christopher Paolini’s succesvolle Erfgoed-serie, waar wereldwijd al meer dan 60 miljoen exemplaren van zijn verkocht! Niet zo heel lang geleden was Eragon de drakenruiter niet meer dan een arme boerenjongen en zijn draak Saphira slechts een blauwe steen in het bos. Nu rust het lot van de hele beschaving op hun schouders…

Ter gelegenheid van het verschijnen van Erfenis organiseert uitgeverij Boekerij een zoektocht naar een drakenei! Meer weten en meedoen? Kijk dan op www.boekerij.nl/drakenei

En om jullie alvast een voorproefje te geven van wat gaat komen heb ik het vierde hoofdstuk, zowel in het Engels als in het Nederlands. Want we willen geen enkele  fan teleurstellen. Lees je de boeken in het Engels, dan vind je hier het juiste fragment. Voor Nederlands hier klikken.

erfgoed_serie_tien_euroVoor diegenen die nog niet bekend zijn met deze grootste fantasy-serie van het afgelopen decennium, zijn de eerste drie delen in een nieuw jasje gestoken en verkrijgbaar voor slechts € 10,- per stuk! Als dat geen koopje is! Hieronder de eerste drie boeken op een rijtje.

Eragon
Het leven van de jonge boerenzoon Eragon verandert van de ene dag op de andere als hij op een jacht in de wouden van de onherbergzame Rug een raadselachtige blauwe steen vindt. Aanvankelijk is Eragon blij met de vondst, maar tot zijn grote teleurstelling wil geen van de handelaren die jaarlijks door de Vallei van Palencar trekken de steen van hem kopen. Dan geeft de steen zijn geheim prijs en is Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstaat een hechte band. Maar de vondst van de steen is niet onopgemerkt gebleven. In Carvahall worden vreemde bezoekers gesignaleerd, onbekenden in zwarte mantels die voor niets terugdeinzen om Eragon te vinden. Dat blijkt als de boerenhoeve van Eragons pleegvader Garrow volkomen wordt vernield. Wanhopig vlucht Eragon in gezelschap van Saphira en de oude verhalenverteller Brom naar de wouden van de Rug. Zo begint de sage van Eragon, de Drakenruiter…

Oudste
Het leven van de jonge boerenzoon Eragon veranderde van de ene op de andere dag toen hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vond. Deze steen bleek een drakenei te zijn en toen het openbarstte was Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstond een speciale band. Niet lang daarna ontdekte Eragon dat hij de laatste der Drakenrijders was en begon hij aan zijn gevaarlijke queeste op zoek naar zijn ware afstamming. Eragon en zijn draak Saphira hebben het rebellenrijk van de Varden gered van de troepen van Koning Galbatorix, de wrede heerser van het Keizerrijk. Nu moet Eragon naar Ellesméra, het land van de elfen, waar hij verder getraind zal worden in de kunst van de magie en het zwaard, vaardigheden die onmisbaar zijn voor een Drakenrijder. Het wordt een wonderbaarlijke reis waarbij hij talloze nieuwe plaatsen bezoekt en mensen ontmoet, en elke dag vol zit met nieuwe uitdagingen en avontuur. Maar hij is nooit helemaal vrij van de problemen van het rijk. Chaos en verraad volgen hem waar hij gaat en Eragon is er nooit zeker van wie hij kan vertrouwen. Intussen moet zijn neef Roran een beslissende slag voeren in Carvahall. Is Koning Galbatorix sterk genoeg om het verzet te verpletteren? Wat de uitkomst ook is, Eragons leven is nog steeds in groot gevaar.

Brisingr
Brisingr zet de queeste voort van Eragon de Drakenruiter die begon inEragon. Tegen een episch strijdtoneel van strijdende legers en dodelijke magie weet Paolini Eragon met veel gevoel neer te zetten als een opgroeiende jongen die moedig probeert om te gaan met de zware last die op zijn schouders rust. Na de kolossale veldslag tegen het Keizerrijk op de Brandende Vlakten, konden Eragon en zijn draak Saphire maar ternauwernood levend ontsnappen. Er staan hen echter nog heel wat beproevingen te wachten. Zo heeft hij een eed gezworen om zijn neef Roran te helpen diens geliefde Katrina uit de klauwen van Koning Galbatorix te redden. Kan deze eens eenvoudige boerenjongen de rebellen verenigen en de koning verslaan?

christopher_paoliniOver de auteur
Christopher Paolini (1983) begon met het schrijven van zijn debuutroman Eragon, het eerste deel in de Erfgoed-serie, toen hij vijftien jaar oud was. Zijn ouders besloten het boek in eigen beheer uit te geven. Het werd opgepikt door een uitgeverij, waarna het boek pas echt doorbrak. Inmiddels behoren alle delen van de Erfgoed-serie tot de grootste fantasy-sellers ooit, met wereldwijd meer dan anderhalf miljoen verkochte exemplaren per deel.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld? Ter gelegenheid van het verschijnen van Erfenis organiseert uitgeverij Boekerij een zoektocht naar een drakenei! Meer weten en meedoen? Kijk dan op www.boekerij.nl/drakenei

Heb jij de boeken al gelezen? Of ben je van plan deze succesvolle fantasy-serie te gaan aanschaffen? Laat hieronder een reactie achter!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “Wat begon met Eragon eindigt met Erfenis

 1. natuurlijk het boek lezen .

  een van de beste aller tijden

 2. ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen ik dit ontdekte , was al bang dat we tot februari ofzo moesten wachten , ik ga het meteen kopen 😉

 3. Staat er hiertoevallig ergens op de website een pdf bestand van de eerste hoofdstuk(ken) van eragon?

 4. 😀 HOOR IK DAT GOED?
  HET 4E DEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL
  DAAR ZIT IK AL MAANDEN OP TE WACHTEN!!!!!!!!!
  HOPEN DAT DIT MEER DAN 1000 BLZ. ZIJN, HEB IK ‘T NIET ZO UIT!!!:P

 5. OMG EINDELIJK!!! Ik wacht al een eeuwigheid op dit boek. Dacht al dat het niet meer zou komen.

 6. natuuuuuuuuuuurlij gaan we erfenis aanschaffen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ben gek op de serie en super dat ie ook gelijk in het nederlands verschijnt. Heb toen deel 1 van de bieb gelezen, maar was zo overdonderd dat ik deel 2 (toen ook al in 10 euro editie) heb gekocht. Deel 3 kwam later in hardcover uit dus die heb ik ook! nog een maandje tot Erfenis!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Leuk weetje, 17 november is de verjaardag van Christopher Paolini 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.