Logo-youngadults-site

Jane Eyre

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Jane_EyreTitel: Jane Eyre
Auteur: Charlotte Brontë

ISBN: 9789046703298

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

Jane Eyre is als kind verwaarloosd en vernederd, maar geknakt is ze nooit. Na haar harde kostschooljaren vindt ze werk als gouvernante en ontdekt ze de liefde van haar leven: de duistere en sardonische meneer Rochester. Maar Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van Thornfield Hall – een geheim dat de geliefden uit elkaar dreigt te drijven.

En was meneer Rochester nu nog lelijk in mijn ogen? Nee, lezer ” dankbaarheid en velerlei gedachtenassociaties, allemaal prettig en aangenaam, maakten zijn gezicht tot datgene wat ik het allerliefst zag.

Bronte beschrijft de gevoelens van haar personage met een openheid die in haar tijd als ongepast werd ervaren, maar nu nog steeds tot ieders verbeelding spreekt.

Charlotte Bronte (1816-1855) publiceerde Jane Eyre in 1847 en was op slag beroemd. Net als haar eveneens schrijvende zussen Anne en Emily stierf zij jong.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

9 gedachten over “Jane Eyre

 1. Jane Eyre is idd een echte klassieker. Heb ik al meermaals gelezen en steeds van genoten!

 2. Ik heb drie favoriete klassiekers: Pride and Prejudice van Jane Austen, North and South van Elizabeth Gaskel en ten slotte dus Jane Eyre van Charlotte Brönte. Ik weet nog zo goed dat ik dit boek las! Ik lag ergens op een strandje en ik was op een gegeven moment zó weggezogen in het boek dat ik op een gegeven moment ‘wakker’ schrok en dacht: wie ben ik en waar ben ik? Alleen een supergoed boek brengt zo’n gedachte teweeg!

 3. Staat ook op mijn lijstje vanaf nu. Ben er wel benieuwd naar.

 4. Ja! Doe dat 🙂 Ben benieuwd wat je ervan vindt.

  Uhm, non-fictie? Gewone literatuur (en dus de verplichte leesboeken) is ook fictie. Of bedoel je echt boeken zoals geschiedenisboeken, want informatieve boeken vallen onder non-fictie 🙂

 5. Zal ik het dan ook maar lezen 😉

 6. oeps: ff foutje rechtzetten: ik bedoel dus: non-fictie (de boeken van het middelbaar)

 7. Nee idd 😀

  ik denk ook niet dat ik de echte originele uitgave heb gelezen. Ik weet wel dat het al een behoorlijk boek voor me was (in mijn jonge jaren), en het was natuurlijk in het Nederlands vertaald (dus het was zeker niet de originele versie). Maar ik ken het verhaal wel :-), en was er vroeger echt gek op. Dus zeker een aanrader voor de lezers hier die terug in de geschiedenis willen gaan. Toegeven: het is wel de enige ‘klassieker’ die ik gelezen heb. In het middelbaar moesten we verplichte (fictie) boeken lezen, wat mij heel wat minder interesseerde. Lang leve voor de Harry Potter boeken die mijn zin in lezen later weer hebben opgewekt 😀

 8. Ja inderdaad! Ik ben het helemaal met je eens 😀 Ik vind ook dat het een young adult is, want het is echt een mooi boek voor jongeren. Maarja, die term bestond in de Victoriaanse periode nog niet 😉

 9. Dit moet het eerste echte boek zijn dat ik ooit gelezen heb! 😀 (ok, buiten de Babysittersclub toen ik 8 was :D) Ook al is het zo’n oud verhaal, iedereen moet Jane Eyre wel één keertje gelezen hebben. Eigenlijk is het een young-adult 😀

  Ik geloof dat het boek van Jane Eyre nog ergens bij mn ouders ligt, want ik kan het niet meer vinden hier 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.