Logo-youngadults-site

Een beetje grappig, maar een grote anti-climax

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
de-ontvoering

de-ontvoeringTheo wordt midden in de nacht door zijn ouders wakker gemaakt, omdat April Finnemore, zijn beste vriendin, plotseling is verdwenen. April komt uit een niet zo’n gelukkig gezin en is erg eenzaam. Ze belt of chat vaak met Theo, zodat ze zich niet zo alleen voelt. Theo ziet het dan ook als vanzelfsprekend dat hij haar moet gaan zoeken.

Thriller?
Grisham is al meer dan 20 jaar de succesvolste thrillerschrijver ter wereld.  Zijn thrillers voor volwassenen zijn altijd ontzettend spannend en zitten goed in elkaar. Ik ben dan ook diep teleurgesteld in zijn young adult, want eerlijk waar… De ontvoering doet de naam John Grisham geen eer aan. In dit verhaal liggen heel veel dingen al voor de hand die niet kloppen. Een voorbeeld is dat er een lijk wordt gevonden dat al in verre staat van ontbinding is. Er wordt gedacht dat dit April kan zijn, maar April is nog maar net verdwenen. Mochten ze haar dood vinden, kan  haar lichaam nooit al in die staat verkeren. Dit soort gebeurtenissen zorgt ervoor dat het niveau daalt en dat is erg jammer, want de spanning valt weg . De hele tijd wacht je ook tot het spannend gaat worden, maar er gebeurt niets. Zeker het eind is dan ook een grote anti-climax. Erg vreemd, want in Grishams thrillers voor volwassenen bouwt hij de spanning altijd goed op.

Grappig en vlotte schrijfstijl
Er zitten wel een paar kleine dingetjes in die wel grappig zijn. Zo is er de pagegaai Pete die terecht moet staan. Op de schrijfstijl heb ik niets aan te merken, want John Grisham heeft een vlotte pen. Het is alleen jammer dat er niet goed over de verhaallijn is nagedacht.

Geen young adult
Ik heb het gevoel dat John Grisham nog niet echt feeling met de doelgroep heeft. Er zitten veel onrealistische dingen in, waardoor het lijkt dat hij een bepaalde weg wil volgen om zo naar het eind toe te werken. Maar een goed verhaal wordt geleid door de personages. In Grishams thrillers zit dit altijd perfect in elkaar. Wellicht heeft hij voor zijn young adult een andere redacteur gehad die veel dingen over het hoofd heeft gezien? Overigens is het verhaal denk ik wel leuk voor kinderen van een jaar of 13-14.

Ik vind De ontvoering meer een kinderboek dan een young adult. Voor de genoemde leeftijdscategorie is het denk ik nog wel leuk om te lezen. Ik raad het boek niet aan voor young adults. Ik geef het boek 1 ster.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “Een beetje grappig, maar een grote anti-climax

  1. Ik heb de twee boeken gelezen in de serie en ik vind ze wel heel leuk om te lezen, maar ze zijn niet fantastisch. Het is een leuk en heel vlot boek met leuke verhalen, maar je gaat er nu niet echt van op het puntje van je stoel gaat zitten. Het is ook inderdaad meer doelgroep 12-14 jaar dan het young-adult schrijfniveau waar we aan gewend zijn.

  2. Valt hij dan zo erg tegen? Want hij klinkt mij wel goed. Maar ik heb nu een goeie thriller het is het boek deja vu. Het ‘is echt vanaf het begin echt spannend ik heb hem nog niet uit maar ik ben nu al wel een heel eind en toch raadt ik hem aan.

  3. oeps… ***Komen=Kopen

  4. oei das niet zo’n beste score, ik wist ook niet goed wat ik ervan moest denken. maar het feit dat het zo’n dun boekje voor bijna 20 euro was, weerhield me er sowieso van het te komen 😛

  5. Ja, zijn thrillers zijn ook ontzettend goed. Vandaar dat ik echt teleurgesteld was in dit boek. Maarja, misschien had ik te hoge verwachtingen. Geen idee. Ik vond het wel jammer.

  6. Nee maar heb wel veel goede dingen over de auteur gehoord. Misschien dat ik het boek ooit eens ga huren, maar na deze recensie ga ik het zeker niet kopen.

  7. Heeft iemand anders dit verhaal al gelezen? Want ik ben benieuwd wat jullie er van vinden…

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.