Logo-youngadults-site

Overtuigend geschreven en met de juiste mix

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
robijn

robijnGwendolyn komt uit een familie van tijdreizigers. Elke paar generaties wordt er een meisje geboren met het tijdreisgen. Rond het zestiende levensjaar maakt de toekomstige tijdreiziger haar initiatiesprong, welke nog ongecontrolleerd is.
Volgens de berekeningen is Charlotte, Gwen’s nicht, degene die zal springen. Charlotte is dan ook van jongst af aan opgenomen in het geheime genootschap om zich hierop voor te bereiden. Maar wanneer Gwendolyn plotseling in het verleden belandt, bevindt ze zich op onbekend terrein. Er moet een fout gemaakt zijn, want waarom is zij degene die springt en niet Charlotte?

Gwendolyn en Gideon
Wat is een young adult zonder romantiek erin? Ook in Robijnrood van Kerstin Gier ontbreekt het niet aan een opbloeiende romance. Hoewel ik eigenlijk had verwacht dat de liefde eerder in het verhaal zou worden geïntroduceerd (gezien de ondertitel: eindeloos verliefd), was ik een beetje teleurgesteld dat zich dit pas tegen het eind van het verhaal ontwikkelde. De ondertitel vind ik dan ook niet zo goed gekozen. De opbloeiende romance daarentegen vond ik wel interessant om te lezen en ontwikkelt zich op een overtuigende manier. Gideon is geen makkelijke jongen en een tikkeltje arrogant. In het begin weet Gwendolyn niet zo goed hoe zij hier mee om moet gaan, mede doordat zij in het diepe wordt gegooid wat betreft het tijdreizen. Maar naarmate ze meer met elkaar omgaan, ontstaat er toch een band. Het eind van het verhaal vond ik geweldig en ik ben zeer benieuwd naar het verdere verloop hiervan.

Mysterie en historie
Ik vind verhalen waarin geheimgenootschappen voorkomen altijd erg boeiend om te lezen. Wanneer Gwendolyn plotseling bij het geheim genootschap van tijdreizigers betrokken raakt is de mysterieuze sfeer voelbaar: het gebouw waar de leden bijeenkomen is geheimzinnig en heeft vele donkere gangen en geheime kamers. Alles is zo raadselachtig dat je als lezer niet weet welke personages te vertrouwen zijn. De spanning wordt zo ook goed opgebouwd. Bij een geheimgenootschap hoort ook een lange geschiedenis. Gier heeft dit goed uitgewerkt en de personages zijn redelijk uitgediept. Ik vermoed dat in volgende delen hier zeker nog op door wordt geborduurd.

Vlot en verrassend
Robijnrood is op een originele manier verrassend overtuigend geschreven. Gier heeft een vlotte schrijfstijl en de verhaallijn is goed uitgewerkt. In sommige verhalen over tijdreizen komt het weleens voor dat er nog gaten te vinden zijn wat betreft het tijdreizen. Het wordt al snel complex en is moeilijk te volgen. Maar in Robijnrood zijn er regels verbonden aan het tijdreizen: zo kun je niet terugreizen binnen je eigen levensjaren, en kun je maar een korte periode in het verleden verblijven. Deze regels bieden een duidelijk overzicht, zodat je als lezer niet verstrikt raakt in de complexiteit van het tijdreizen.

Geen losstaand deel
Het eerste deel was niet helemaal bevredigend, omdat er nog veel vragen onbeantwoord zijn gebleven. Maar Robijnrood is het eerste deel in een trilogie, ik ben ervan overtuigd dat deze vragen in de volgende delen worden beantwoord.

Kortom: Overtuigend geschreven en met de juiste mix van avontuur, romantiek, mysterie en historie. Een absolute aanrader! Ik geef het verhaal 5 sterren.

Heb jij Robijnrood al gelezen? Geef hieronder je mening!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

12 gedachten over “Overtuigend geschreven en met de juiste mix

 1. Beetje late reactie maar ik had ook een ongecorrigeerd leesexemplaar gekregen. Helaas niet de echte gewonnen maar ik was al blij dat ik dat ene exemplaar kreeg!

 2. Oh Myrthe wat leuk om te horen! Sinds jullie geweldige actie van Robijnrood kijk ik altijd ff op jullie site! Kijk erg uit naar het tweede deel! Wordt rond Saffierblauw een recensieactie georganiseerd of gaat het om een ander boek? Ben heel benieuwd! En doe weer graag mee!!!!!!!

 3. @ Myrthe: Ik ben er klaar voor!!! 😀

 4. Ik vond het echt een top boek!!! Ik had ook een ongecorrigeerd lees exemplaar gehad en de echte! Ben heel benieuwd naar het tweede deel!!! 🙂

 5. Hee, wat leuk om hier winnaars terug te zien! Ik kan jullie alvast verklappen dat we in augustus weer een recensie-actie gaan starten op onze site en we gaan ook een actie doen samen met young-adults.nl, dus het is zeker de moeite waard om ons te blijven volgen!

  Liefs,

  Myrthe
  blossombooks.nl

 6. @dancing-moonlight nee ik heb de echte niet gehad, maar dat vind ik niet zo heel erg want ik heb er toch al 1 😛

 7. en het boek krijgt uiteraard 5 sterren!;-)

 8. Ik heb m ook als ongecorrigeerd mogen lezen! Super om het boek eerder te mogen lezen dan dat ie in de winkel lag! En het leukste is dat ik met mijn recensie het echte exemplaar opgestuurd heb gekregen! prachtig boek, kijk echt uit naar deel 2!
  @ degenen die ook een ongecorrigeerd exemplaar hebben gelezen, hebben jullie uiteindelijk ook het echte boek gekregen?

 9. @7315Isabelle heb jij hem ook als gecorrigeerd leesexemplaar gekregen? das grappig, heb je hem van Blossom books? 😛 en ben jij 1 van de personen die toen ook nog het echte boek hebben gekregen 😉

 10. ik heb dit boek als ongecorrigeerd exemplaar gekregen en had er toen een recensie over geschreven. Ik moest het in één keer uitlezen, je hield je gewoon vast aan Gwendolyn haar avontuur

 11. Dit is echt zo’n mooi boek! Ga m binnenkort nog een keer lezen ^^

 12. oo die is echt te gek!! ik zit erover de denken hem binnenkort een 2e keer te lezen, hij is echt heel leuk.. ook leuk met een beetje geschiedenis erin, wat ook niet vaak voorkomt. ik heb dit boek als ongecorrigeerd exemplaar gekregen en mocht er toen een recensie over schrijven, dat was echt leuk 🙂
  ik geeft het verhaal ook 5 sterren 😀

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.