Logo-youngadults-site

Een eigen plek voor jongeren in de bibliotheek

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

ya_eigen_plek_biebDe bibliotheek wordt voor jongeren steeds interessanter. Jongeren vanaf 15 jaar, de Young Adults, hebben sinds kort een eigen leeftijdsaanduiding in de bibliotheek. NBD/Biblion, dienstverlenende organisatie voor bibliotheken en schoolmediatheken, introduceert deze aanduiding om in te spelen op de trend die al langer in de boekenbranche waarneembaar is.

Nieuw indeling
Jongeren konden tot voor kort terecht op de jeugdafdeling of op de afdeling voor volwassenen. Op beide afdelingen voelen jongeren zich niet thuis. Met de nieuwe indeling voor Young Adult komt daar verandering in. Alle geschikte media zoals boeken, luisterboeken, strips, tijdschriften, dvd’s en games is duidelijk herkenbaar in de bibliotheek.

Young Adult als leeftijdscategorie
NBD/Biblion richt zich met Young Adult meer op een leeftijdscategorie dan op een genre. Dit betekent dat media uit verschillende genres in aanmerking komen voor de jongeren aanduiding. Thrillers, detectives, fantasy, sciencefiction, chicklit en psychologische romans.
De nieuwe leeftijdscategorie Young Adult is een sterke aanvulling op het assortiment van bibliotheken. In de bibliotheek kun je deze boeken herkennen aan het D-etiket.

Wat vind jij van deze nieuwe indeling? Vind je het een goede keuze van NBD/Biblion? Of had je liever gezien dat de boeken op genre waren ingedeeld?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Een eigen plek voor jongeren in de bibliotheek

  1. supervet!! ikhoop dat ze het bij onze bieb ook maar eens gauw gaan doen, dan moet ik maar eens een kijkje nemen 🙂
    ook al koop ik de laatste tijd alle boeken liever dan dat ik ze leen, want dan kan ik er alles mee doen wat ik wil 😛

  2. We zijn er op onze school druk mee bezig om de boeken om te zetten naar D 😀 !! Leuke klus om te zien welke boeken er nu daadwerkelijk onder de noemer YA gaan 😉

  3. goed initiatief!

  4. Eindelijk!!! Ik hoop dat ze dat in mijn bibliotheek dan ook snel zullen gaan indelen.

  5. pff zou eens tijd worden, vroeger was er op school of in de bieb nouwelijks begeleiding voor wat je nou eigenlijk zocht. ik vind het mooi om te horen 😀

  6. OH dat zou mooi zijn!! Nu loop ik soms tussen kleine kinderen op zoek naar een YA 🙁 En het is wat makkelijker zoeken 😉
    Nu weet ik niet of dit ook in Emmen gaat gebeuren maar ik stem JA!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.