Logo-youngadults-site

Wat als je zielsverwant onsterfelijk is?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
elixer

elixerHilary Duff kan zingen en acteren, en nu heeft zij ook een young adult geschreven. Kan zij dan ook schrijven? Ik heb Elixer gelezen en ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet slecht vind. Kijk het is geen Twilight, Evermore of Academicus Vampyrus, maar als je in een middagje een boek wil lezen met de bekende formule die op heel veel bovennatuurlijke young adults wordt toegepast, dan kun je voor Elixer kiezen.

Het verhaal wordt vanuit Clea Raymond’s perspectief verteld en begint in Parijs. Wanneer een gebouw in vlammen opgaat, maakt Clea hier foto’s van. Als ze later de foto’s bekijkt, ziet ze hierop een man die haar interesse wekt en in haar dromen verschijnt. Ze heeft de man nog nooit eerder gezien. Het lot brengt Clea naar deze mysterieuze man. Meteen vanaf het begin is er een heel krachtige band tussen haar en letterlijk ‘de man van haar dromen’. Samen onderzoeken ze de verdwijning van Clea’s vader en het elixer dat met deze verdwijning verband lijkt te houden. Clea’s gevoelens voor haar droomman zijn heel hevig, maar ze denkt ook gevoelens te hebben voor Ben, haar beste vriend. Ze komt voor een moeilijke keuze te staan, want wie moet ze kiezen? Ook raakt Clea steeds meer verstrikt in een heel gevaarlijke situatie. Haar leven en die van haar droomman, Sage, zijn niet zo veilig als ze had gehoopt. Ze reizen de wereld over om achter de waarheid te komen, in de hoop ook Clea’s vader te vinden.

Schrijfstijl
De schrijfstijl is simpel en leest over het algemeen lekker weg. De bekende driehoeksverhouding zit erin, wat het verhaal wel wat voorspelbaar maakt, maar het is toch leuk om te lezen. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik soms moeite had om mijn aandacht erbij te houden. Misschien kwam dit door de voorspelbaarheid van het verhaal, misschien omdat de schrijfstijl me niet echt in zijn greep kreeg.

Geen chemie
Er zijn weinig beschrijvingen en de gevoelens spetteren niet echt van de pagina’s af, maar ik kon wel een goed beeld krijgen van de personages. Clea komt nogal wispelturig over. Haar gedachtes zijn soms wat dramatisch. Het ene moment denkt ze dat Sage – haar zielsverwant – een seriemoordenaar is en het andere moment zoent ze met hem. Sage wil afstand creëren tussen hem en Clea, maar voor zover hij dat echt probeert, lukt het niet echt.

Open eind
De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op en het eind eindigt nogal abrupt. Het verhaal heeft me niet helemaal tevreden gesteld en er zijn nog veel open eindes wat betreft de onderwerpen die in het verhaal naar voren komen, onder andere: reincarnatie vs. het eeuwige leven, de verdwijning van Clea’s vader. Wellicht dat die in het tweede deel beter tot zijn recht komen. We zullen zien. Voor een tussendoortje is het wel leuk om te lezen. Ik geef het boek twee sterren.

p.s. Hilary Duff heeft Elixer samen met co-auteur Elise Allen geschreven.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “Wat als je zielsverwant onsterfelijk is?

 1. Het derde deel is de 16e uitgekomen. Ben erg benieuwd hoe het af loopt 🙂

 2. Ik las dit boek vorige zomer en ik was aangenaam verrast. Hij blijft voor mij maar een drie-sterren boek, maar ik had er niet zo een goede hoop in vooraleer ik begon. Het is een leuk verhaal met leuke personages, maar niets nieuws.

 3. ik vond het wel een leuk boek,maar het einde van overdreven open…
  alsof het laatste hoofdstuk eruit was gescheurd;-)

 4. @ Kelsey. Dank je wel 🙂 Zeker nu dit genre zo hot is, zie je zoveel cliches in ya’s. Maar het is ook moeilijk iets unieks te bedenken, denk ik zo.

 5. goeie recensie 🙂
  mij lijkt het boek ook wel leuk, maar wel een cliché ow deze tijd ja 😛

 6. Nog steeds niet

 7. Heb jij het verhaal al gelezen? Ik ben benieuwd wat anderen namelijk van Elixer vinden 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.