Logo-youngadults-site

Winnaars Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011 bekend

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Gisteren werden in Amsterdam de drie prijswinnaars bekend gemaakt door juryvoorzitter Ronald Giphart. De juryprijzen van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2011 gaan naar De hemel van Heivisj van Benny Lindelauf en Ik ben de sterkste van Christian Frascella, vertaald door Henrieke Herber. Mama Tandoori van Ernest van der Kwast kreeg de meeste publieksstemmen en heeft daarmee de publieksprijs gewonnen.

Prijs
De auteurs ontvingen elk een trofee en € 15.000,- aan prijzengeld. Frascella deelt de prijs met zijn vertaalster. Het is de tweede maal dat deze Vlaams-Nederlandse prijs voor het beste boek voor jongeren wordt toegekend. De publieksprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Juryprijzen
Over de winnaar in de categorie Nederlandstalig, De hemel van Heivisj, zei de jury: ‘Lindelauf heeft met dit imposante boek vele boeken geschreven: een coming of age-roman, een oorlogsroman, een indringend familieportret, een mythe, maar bovenal is hij er in geslaagd om uit al deze verhalen één grootse roman te smeden, die de lezer – ook na de laatste bladzijde – niet loslaat.’
Over Ik ben de sterkste, winnaar in de categorie voor het beste vertaalde boek: ‘De cynische verteltoon, de humor en de fraai verwoorde tragiek wisselen elkaar evenwichtig af met rake observaties en een voortreffelijke typering van alle personages. Een meeslepend en onvergetelijk verhaal over schijn en wezen.’

Publieksprijs
Jongeren konden van 30 maart tot 30 april 2011 via CJP.nl en CJP.be hun stem uitbrengen op een titel van de longlist of op een eigen favoriet. Mama Tandoori van Ernest van der Kwast kreeg de meeste van de in totaal 7.000 uitgebrachte stemmen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.