Logo-youngadults-site

Schaduwliefde

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

schaduwliefdeTitel: Schaduwliefde
Auteur: Ruta Sepetys

ISBN: 9789048809011

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

Het is 1941 en de vijftienjarige Lina is toegelaten tot de kunstacademie, en maakt zich op voor haar eerste afspraakjes met jongens en alles wat de zomer nog meer te bieden heeft. Maar die ene nacht komt de geheime Sovjet-politie haar huis binnenvallen. Lina wordt samen met haar broertje en moeder gedeporteerd naar Siberië. De vader van Lina wordt gescheiden van zijn gezin en in een gevangeniskamp ter dood veroordeeld. Alles is verloren. De onbevreesde Lina vecht in het kamp voor haar leven, en neemt zich voor haar familie en de duizenden lotgenoten te eren. Ze is een getalenteerd tekenaar en legt de gruwelijke ervaringen vast in tekeningen en op schrift. Als Lina besluit haar tekeningen als geheime boodschap te gebruiken en ze het kamp uit te smokkelen, zet ze haar leven op het spel. Zal ze haar haar vader in het gevangeniskamp kunnen bereiken? Lina en haar familie moeten een zeer zware, aangrijpende tijd doorstaan, en alleen hun ongelofelijke kracht, liefde en hoop houdt hen op de been. Maar zal liefde genoeg zijn om ze in leven te houden?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Schaduwliefde

  1. [b]Het is echt een super mooi boek & je gaat er ook bij nadenken hoe jij dat op dat moment gedaan zou hebben. Je legt het boek niet snel weg omdat je wilt weten hoe het verder loopt. Ik zou het zeker aanraden aan mensen! Ik ben zelf een meisje van 14 & ik vond het een heel erg mooi boek maar mensen die niet tegen dat soort dingen kunnen zou ik het dan weet niet aanraden. Succes met lezen![/b];-)

  2. Goed boek is het, het leest gemakkelijk weg. Ik heb dit boek in 2 avonden uitgelezen op vakantie. Een boek dat je gewoon niet weg wilt leggen. Het verhaal wordt luchtig verteld maar is wel aangrijpend en zeer geschikt voor deze leeftijd.
    Hou je van lezen en van geschiedenis boeken dan is dit een goed boek.

  3. Was een beetje bang om aan dit boek te beginnen, maar het leest als een speer. Vraag me nu af wie een grotere moordenaar was: Hitler of Stalin. Samen hebben ze miljoenen Europeanen om zeep geholpen en minstens evenveel mensen getraumatiseerd. Lezen!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.