Logo-youngadults-site

Nick Hornby meets Douglas Coupland in geestige Young Adultroman

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

logo_pimento_yaUitgeverij Pimento heeft de Nederlandse rechten verworven van de veelbelovende crossover Don’t be Afraid van de Canadese auteur Steven Hayward. De Nederlandse uitgave van dit boek, dat via Marianne Schönbach is aangekocht, zal in het voorjaar van 2012 verschijnen.

Verteller in Don’t be Afraid is de 17-jarige Jim Morrison (niet te verwarren met de zanger van The Doors die in 1971 overleed). Jim, of Jimmy, zoals de meeste mensen hem noemen, groeit op in de schaduw van zijn oudere broer, de populaire en charismatische Mike. Jimmy slijt zijn dagen met het bekijken van oude films, het ontlopen van de gymlessen op school en het eten van bananen (hij heeft zelfs een speciale bananentrommel). Een explosie in de lokale bibliotheek verandert zijn hele leven. Algauw wordt duidelijk dat Mike ten tijde van de explosie in de bibliotheek aanwezig was, waar hij een afspraakje met zijn vriendin zou hebben. Mikes dood zet het leven van de hele familie op zijn kop. Jimmy’s moeder is in shock en de hele familie moet van Jims vader in therapie. Bovendien moet Jimmy tijdelijk de zorg voor zijn jongere broertje overnemen. Voor Jimmy het weet brengt hij zijn dagen door tussen de andere wachtende moeders op de kleuterschool en voert hij gesprekken over borstvoeding en pindakaasallergie. Zijn leven neemt een surrealistische wending als Jimmy zijn vader helpt bij het vinden van ‘bewijs’ van Mikes dood op de plek des onheils en het voorbereiden van een verjaardagsfeestje voor zijn overleden broer, omdat zijn moeder dat zo graag wil.

Met veel vaart en gevoel voor humor schrijft Steven Hayward over een familie die het spoor bijster is na de dood van hun broer en zoon, en over hoe raar het leven soms kan lopen.

Steven Hayward is geboren in Toronto, Canadan, en maakte indruk met zijn debuut The Secret Mitzvah of Lucio Burke, waarmee hij in Italië de prestigieuze Premio Grinzane Cavour prijs won.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.