Logo-youngadults-site

Young adults in de CPNB Top 100 van 2010

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

haar_naam_was_sarah-189x300

De CPNB heeft de Top 100 van 2010 samengesteld. Het best verkochte boek was Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay. Over 2010 zijn er 496.287 exemplaren verkocht. De titel stond in 2009 op de tweede plek en is in twee jaar bijna een miljoen keer over de toonbank gegaan.

Haar naam was Sarah is gepositioneerd als roman, maar ook lezers van young adults hebben dit boek gelezen en je zou kunnen zeggen dat dit boek ook tot de young adults behoort.

Er staan ook nog een aantal andere young adults in de CPNB Top 100 van 2010. Tussen de 75.000 en 100.000 verkochte exemplaren vinden we De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano op plek 18, Dorsvloer vol confetti van Franca Treur op 21 en Morgenrood van Stephenie Meyer op 25. Het eerste deel uit de Twilight saga vinden we op nummer 30. Twilight is tussen de 60.000 en 75.000 keer verkocht. Het tweede deel van de fenomenale serie vinden op nummer 52. Eclips zit tussen de 40.000 en 50.000 verkochte exemplaren en Nieuwe maan nog minder. Deze vinden we op plek 63 met een verkocht aantal tussen de 30.000 en 40.000. In dezelfde categorie vinden we Fatale liefde van Carry slee iets lager in de top 100, op nummer 76.

In de top 10 romans vinden we Dorsvloer vol Confetti terug op nummer 3. En in de top 10 romans vertaald staat Haar naam was Sarah op nummer 1 en De eenzaamheid van de priemgetallen op nummer 5.

De CPNB Top 100 wordt samengesteld op basis van verkoopgegevens van retailers die onderzoeksbureau GfK Retail & Technology Benelux B.V. verzamelt in opdracht van Stichting Marktonderzoek Boekenvak, aangevuld met opgaven afkomstig van uitgevers en van de boekenclub ECI. De cijfers weerspiegelen de verkoop van het algemene Nederlandstalige boek, dus exclusief school- en studieboeken en boeken in een andere taal.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Young adults in de CPNB Top 100 van 2010

  1. Ik vond het boek ok. Maar dacht niet echt van: Waaaah dit is geweldig. Maar volgens mij ben ik een van de weinige.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.