Logo-youngadults-site

Bloeddorstige vampiers en een gevaarlijke weerwolf

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is weer spannend en geheimzinnig in het derde (razernij) en vierde (duister weerzien) deel van The Vampire Diaries. Het verhaal is heel anders dan de TV-serie, waardoor het boek absoluut niet voorspelbaar is en verrassend is om te lezen.

Razernij
In Razernij is Elena in een vampier veranderd en worstelt ze met haar nieuwe ik, haar nieuwe krachten en moet ze kiezen tussen haar liefde voor Stefan en de aantrekkingskracht met Damon. Bij wie hoort ze echt?
Daarnaast gebeuren er vreemde dingen in Fells Church: dieren vallen mensen aan, de duisternis doet zijn intrede en een bloeddorstige vampier. Elena en Stefan moeten samenwerken met Damon om het kwaad te bestrijden.
Het verhaal is spannend en er gebeuren veel dingen die tegen het eind van het verhaal netjes op zijn plaats vallen. Smith heeft het plot dan ook goed uitgewerkt, het eind heeft een spannend gevecht en is zeer verrassend. De personages hebben allemaal een eigen karakter en hebben genoeg diepgang. Hoewel ik Stefan interessant vind als vampier, neig ik toch meer naar Damon. Damon’s karakter ontzettend intrigerend, hij is eigenlijk helemaal niet echt slecht, maar gewoon sarcastisch.

Duister weerzien
In het vierde deel gebeurt er veel met Elena’s vrienden. Ze worden de stuipen op het lijf gejaagd door een nieuwe macht en vijand van de vampiers. Een lange tijd blijft het een groot raadsel wie deze macht is, maar de vrienden weten uiteindelijk de confrontatie aan te gaan. Het eind van dit boek vind ik enigszins jammer, maar ik begrijp wel waarom Smith dit gedaan heeft. Je hoofdpersonage definitief ‘afschrijven’ is ook zonde.

Damon vs Stefan
Net gaf ik al aan dat ik Damon’s karakter veel leuker vind dan Stefan’s. Ik vind het daarom ook jammer dat Elena niet voor Damon kiest, maar voor de lieve en zorgzame Stefan. Ach, ergens is het ook wel begrijpbaar. Bad boys krijgen uiteindelijk niet het meisje.

Raadsels en vaart en spanning
The Vampire Diaries is absoluut niet te vergelijken met Twilight. In de The Vampire Diaries gebeuren veel meer spannende dingen en de sfeer van het verhaal komt heel goed tot leven, lekker duister. Je leest de boeken ook achter elkaar uit, want er zit veel vaart in het verhaal en de raadsels stapelen zich op. Ik vond het dan ook de moeite waard 🙂

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.