Logo-youngadults-site

Alicia & De Duistere Koningin

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: Alicia & De Duistere Koningin
Auteur: Bernhard Hennen

ISBN: 9789024581665

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

Is dat mogelijk? Verliefd worden op een… geest?
Het overkomt de veertienjarige Alica als haar moeder ernstig ziek wordt en ze een poosje uit logeren gaat bij haar grootouders. Leuk vindt ze dat niet. Het grote naargeestige huis wordt bevolkt door vreemde figuren en geesten, onder meer die van een jongeman, François, en die van zijn valk. Ze ontmoet er ook de eigenwijze Wallerich, een kabouter die verzot is op technische snufjes, en samen met hem raakt Alica onverwacht verzeild in Hiernaast.

Hiernaast is een wereld vol mythische en magische wezens, dicht in de buurt van de mensenwereld. Daar proberen Alica en Wallerich het geheim van François en zijn valk te ontsluieren. Als Alica verliefd wordt op François, aarzelt ze geen moment om zwarte magie te gebruiken als hij plotseling spoorloos verdwijnt. Maar daarmee verstoort Alica wel de rust van de Duistere Koningin, en dat had ze beter niet kunnen doen…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

12 gedachten over “Alicia & De Duistere Koningin

 1. ik zou het te gek vinden als er nog een vervolg inkomt waarin alicia naar francois reist in hiernaast en dat er dan iets gebeurt. Weet iemand of er misschien een vervolg zou kunnen komen?

 2. Hoi,
  mijn mening over het boek kan alleen maar positief zijn, Het was zo’n mooi boek, alle negatieve lezers zijn niet in de mooie momenten op gegaan, het moment van de dans, de kus? De kus was heel klein geschreven, maar ondanks dat voelde ik me zo meegaan en wilde ik zo erg dat ik daar stond, françois is beschreven als de man die elk meisje wel wil, terwijl Alica is beschreven als een meisje dat vrijwel gewoon is maar ook meerdere negatieve punten heeft zoals haar woedeuitbarstingen die in het boek voorkomen, ik vind dat het fantasy-deel zich inderdaad wel een beetje kinderachtig voordoet maar het geeft het boek ook een nieuw perspectief. Ik denk dat dit boek een dikke acht zou verdienen als je hiervoor een punt zou verdienen. Daarnaast zou ik het wel erg vet vinden als er hier een verfilming van gemaakt zou worden.

  Bedankt voor het lezen,
  en voor het waarderen van deze mening 🙂

 3. Sorry ik heb hem niet gelezen ,nou ja uitgelezen ik vond hem niet erg leuk

 4. Ik moet een boekbespreking over het boek doen maar ben te lui om het helemaal uit te lezen… kunnen jullie mij helpen? 😀

 5. op het begin was het aan de wat saaie kant…. maar damn wat een mooi boek!!!
  en ik wil idd ook un francois!!!;-)

 6. Prachtig boek!
  echt mooi. ik wil ook een Francois!;-)

 7. Ik vond Alica en de Duistere Koningin een mooi boek. Interessant zijn haar verliefdheid op een geest en haar reis terug in de tijd (alleen als geest, haar lichaam blijft hier) waar ze de geest in levende lijve ontmoet en hier definitief voor hem valt. Minder vond ik het fantasy-element in het verhaal; namelijk dat ze wordt geholpen door kabouters en andere sprookjesfiguren. Toch vond ik de positieve punten zwaarder wegen dan de negatieve tijdens het lezen! Hij las als een trein!

 8. Heb het boek niet gelezen…
  Hoor er verschillende dingen over, de een vind het slecht en de ander goed.
  Wat mij tegenhoud is ook de leeftijd…

 9. excuses. Ik *vind* 14 jaar eigenlijk net te jong voor een hoofdpersonage 😛

 10. ik 14 jaar eigenlijk net te jong voor een hoofdpersonage.. ik heb liever iemand van minstens 16-17 😛

 11. Ik ben eraan begonnen,maar kben niet verder aan het lezen.Ik ben bang dat ze te jong is en dat het saai is.Zou ik toch moeten verder lezen?Is het de moeite waard?
  XOXO Missy

 12. Ik heb het gelezen, het is echt geweldig :cheer: :cheer: :cheer: Je leeft je helemaal in in de hoofdpersoon:PP
  xxx BlueLovesFromMe

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.