Logo-youngadults-site

Ziet het leven na de dood er zo uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

‘Doodgaan van verveling was geen optie. Charlotte Usher was al dood.’

In Ghostgirl zat Charlotte Usher op de dodenschool, in Ghostgirl – Thuiskomst begint haar nieuwe ‘leven’ als telefoniste van een hulplijn. Is dat het hiernamaals? In dit verhaal van Tonya Hurley wel.  Tonya weet dan ook een unieke en zeer bijzondere wereld te scheppen van het leven na de dood.

Eenzaam en alleen
Charlotte is een meisje die veelal over het hoofd wordt gezien, zelfs haar telefoon laat haar in de steek, want niemand schijnt haar ooit te bellen. Ze is alleen en voelt zich eenzaam, zeker wanneer haar vrienden worden herenigd met hun oude vrienden en familie. Maar dan komt er een nieuw meisje werken bij de hulplijn, Maddy. Ze wordt Charlotte’s nieuwe vriendin, maar er is iets vreemds met haar. Ze lijkt alles voor Charlotte te bepalen en zorgt ervoor dat ze nog meer van haar oude vrienden vervreemd raakt.
Scarlets zus Petula raakt in een coma, waarna Scarlet de ziel van haar zus wil terughalen. Ze denkt namelijk dat deze ergens rondzweeft in het hiernamaals. Met de hulp van haar vriend Damen wil ze in een coma raken om haar zus te helpen en op zoek te gaan naar Charlotte. Ze hoopt dat zij haar kan helpen.

Boeiend
De verhaallijn is interessant genoeg, er zitten veel gebeurtenissen en verschillende personages in het verhaal waardoor het boeiend blijft. Een van mijn favorieten is Maddy, want wat heeft zij voor geheime agenda? Vrijwel meteen merk je al dat er iets niet klopt.

Gothic
Wat ik ook ontzettend leuk aan Ghostgirl vind zijn de cover en de layout. De cover heeft het reliëf van een spiegel op het omslag, en op de plek van de reflectie zit plastic met een zwart gezicht. Sla je de kaft om, dan zie je het werkelijke gezicht van Charlotte Usher. Erg creatief gevonden en het past ontzettend goed bij de rest van de gothic layout: in het binnenwerk zitten mooie versierde randen met de kleuren zwart en paars, en het boek heeft glanzende zilveren paginaranden. Daarnaast begint elk hoofdstuk met een quote en een stukje over wat de hoofdpersonages in dit hoofdstuk zullen leren. Dit maakt elk hoofdstuk erg aantrekkelijk, ook al weet je een beetje welke kant het opgaat, je kunt zo meedenken met de personages.
Kortom: een uniek verhaal over het leven na de dood met een gothic-tintje.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.