Logo-youngadults-site

The Vampire Dairies, Tv-serie of het boek?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
the-vampire-diaries-ontwaken-en-de-strijd

Nu met de tv-serie The Vampire Dairies, gebaseerd op de boeken van L.J. Smith, zijn de boeken ook weer ontzettend populair. En terecht, want vampiers zijn nog steeds de personages waarover young adults willen lezen. The Vampire Dairies – Ontwaken & De Strijd is het eerste boek in de serie waar je – zoals de titel al aangeeft – de eerste twee delen achter elkaar kunt lezen.

Tv-serie vs. boek
Als je een fan van de tv-serie bent en je wilt dit boek lezen, wees dan voorbereid, want het verhaal is iets anders dan je verwacht. Elena heeft blond haar, en heeft geen broertje, maar een zusje van vier jaar. Verder zijn er nog meer verschillen met de tv-serie, maar dat is juist leuk. Zo kom je voor verrassingen te staan en weet je niet meteen wat er gaat gebeuren. Daarnaast kun je stukken uit Elana’s dagboek lezen en kom je meer te weten over het verleden van Stefan en Damon, wat er precies gebeurd is en hoe hun relatie vroeger was.

Het boek
Er zit een goede vaart en een onderliggende spanning in het verhaal waardoor je blijft doorlezen. Ik had het boek namelijk zo uit. De schrijfstijl is soms wat hoogdravend, maar verder niet storend aan het verhaal. Wat ik wel jammer vind is dat sommige personages niet zo goed ontwikkeld zijn: zo houdt Elana vrijwel meteen van Stefan, terwijl ze hem amper gesproken heeft. De relatie tussen Elena en Stefan komt ook niet goed uit de verf in tegenstelling tot de tv-serie, waar de spanning goed te voelen is. Daarnaast vind ik Damon wel (weer) een geweldig personage, altijd met zijn ‘wrede glimlach’ en ‘grijns’. Hij zorgt als vampier voor wat leven, opschudding en de nodige conflicten in het verhaal.

Aanrader
Houd je van vampiers dan is The Vampire Diaries zeker een serie die niet aan je leeslijst mag ontbreken. Het is spannend, mysterieus en leest lekker weg. Ook al ben je bekend met de tv-serie dan is het boek nog steeds leuk om te lezen – ik ben namelijk een onwijs grote fan van de serie, en vond het boek enigszins verrassend en leuk. Zeker ook omdat je tijdens het lezen nagaat of bepaalde elementen wel in de tv-serie zitten of juist niet of dingen die in de tv-serie zitten, vind je niet in het boek terug. (Ik was zelf nogal bezig met het zoeken van de verschillen en overeenkomsten.)

Tweede deel
Het tweede deel in de serie komt overigens 30 oktober uit. Ook in dit deel zijn weer twee delen bijeen gebonden: Razernij & Duister weerzien. Dat betekent dubbel leesplezier!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.