Logo-youngadults-site

Fallen, you love it or hate it

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
fallen-lauren-kate

Alle verwachtingen die ik van Fallen had, zijn heel anders dan de uitkomst. Mijn gedachte is nu dat de prachtig duistere gothic cover hier mee te maken heeft gehad. De cover straalt een mysterie uit, geheimzinnigheid en duister gevaar, maar van dit alles las ik niet veel terug in het verhaal. Fallen komt naar mijn mening langzaam op gang en was zeker in het begin erg saai. Vanaf het moment dat Luce Price Zwaard & Kruis, een tuchtschool, binnenkomt in Savannah, valt ze voor de mysterieuze knappe Daniel, een jongen die overduidelijk geen interesse in haar heeft. Tegelijkertijd krijgt ze volop aandacht van Cam, een andere sexy en knappe jongen, die heel veel aandacht voor haar heeft. Zoveel aandacht, dat je eigenlijk meteen al weet dat er iets niet pluis is, met hem. Hoewel ze zich aangetrokken voelt tot Cam, krijgt ze Daniel die haar compleet negeert niet uit haar hoofd.

Driehoeksverhouding
Hier duikt de bekende driehoeksverhouding op: meisje vindt twee jongens leuk, maar voelt toch meer voor de ander. Het lag daarom nogal voor de hand wat er uiteindelijk ging gebeuren en wat Cam was. Wat Daniel betreft had ik niet verwacht wat hij was, juist het tegenovergestelde dus dat was weer verrassend.
Al kreeg ik hierdoor wel enigszins tegenstrijdige gevoelens wat betreft de ideeën van de auteur. Gevallen engelen zijn slecht, aanhangers van de duivel en willen niets meer dan chaos en vernietiging teweegbrengen. In Fallen deelt Lauren Kate de gevallen engelen in twee groepen: goed en slecht, beiden willen iets anders. Kate komt hiermee wel met een nieuw concept.

Oppervlakkige personages
Ook de karakters komen nogal onsamenhangend over, ik kreeg er gewoon geen grip op. De gedachtes van Luce gaan veelal over onbelangrijke en totaal niet boeiende onderwerpen, ze is geobsedeerd door Daniel – wat als tiener begrijpbaar is, maar teveel is teveel, en ze laat zich behandelen als een voetveeg. Ik kan er gewoon niet meer van maken.

Spannend eind
Het hele gevallen engelen-element pas in de laatste hoofdstukken echt naar voren. Het eerste gedeelte van het boek is in vergelijking met het spetterende eind met een gigantische cliffhanger nogal saai en eentonig. Ik heb dan wel echt genoten van deze laatste paar hoofdstukken, want die lees je zo uit en zijn erg origineel en spannend! Ik hoop dan ook dat in het volgende deel meer van deze spannende elementen te vinden zijn. Het verhaal heeft namelijk wel veel potentie, zeker ook omdat de schrijfstijl van Kate erg mooi is.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.