Logo-youngadults-site

Snelste spreukschrijver kan niet spellen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De taal vliegt, zweeft en is vernietigend in De Taal der Spreuken. Het boek heeft een interessant magisch systeem: magie wordt letterlijk tot leven geroepen in de vorm van zinnen en als zin of alinea naar het doelwit gegooid, om zodoende zijn magische werk te doen. Erg origineel. Het verhaal zit goed in elkaar, hoewel het eind enigszins lijkt te zijn afgeraffeld, enkele vragen bleven onbeantwoord. Erg jammer, want het verhaal heeft veel potentie. Ik denk daarom dat er een tweede deel komt waarin alles wordt goedgemaakt en hopelijk beter wordt uitgewerkt.

Het verhaal gaat over Nicodemus Kras. Hij is een van de snelste spreukschrijvers in Sterrenstee – de universiteitsstad voor magiërs. Voor zijn leeftijd is hij erg kundig en hij kent zelfs twee magische talen. Het enige probleem is dat hij niet kan spellen (iets wat hij gemeen heeft met de auteur, Charlton is immers dyslectisch). Wanneer een magiër wordt gedood door een verkeerd gespelde spreuk, verdenkt iedereen Nicodemus Kras. Nicodemus laat het er niet bij zitten en gaat op onderzoek naar de echte dader.

De wereld die Charlton heeft geschapen is echt fantastisch, samen met de levendige magie en vooral in het begin sterke personages. Er wordt in het verhaal meer ‘verteld’ dan dat er dialogen zijn, beschrijvingen geven een goed beeld van de personages, de prachtige magie en het rijk. Ik lees niet veel ‘echte’ fantasy, maar volgens mij wordt er in fantasy meer verteld dan dat er dialoog is, voor lezers die daar van houden is dit dan ook een aanrader. Je kunt gemakkelijk in het verhaal komen en op reis gaan naar deze unieke wereld. In het verhaal zitten geweldige actiescènes die visueel erg sterk zijn, elke slag, elke beweging kwam in mijn gedachte tot leven. Een klein minpuntje wat ik net al aangaf, het eind geeft niet genoeg voldoening. Ik had graag gezien dat de personages iets beter en langzamer hun ontwikkeling doormaakten. Het kwam nu nogal gehaast over. Over het algemeen is het wel een heerlijke fantasy om lekker mee op de bank te zitten, kopje thee of chocolade melk erbij.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.