Logo-youngadults-site

‘Mijn wolf.’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wanneer Grace elf jaar is, wordt zij aangevallen door wolven. Ze is te verzwakt om zich te verzetten, de wolven trekken aan haar en willen haar verscheuren, maar dan is daar een wolf. Haar wolf. Hij redt haar.

In de jaren die voorbijgaan denkt ze maar aan een ding. Haar wolf. Ze zoekt hem altijd, in de winter is hij er, maar in de zomer is de wolf ieder jaar afwezig. Ze kijkt daarom het meest uit naar de winter. Wanneer een jongen van school wordt ‘gedood’ door wolven, begint de jacht op de wilde beesten. Het is de dag dat zij haar wolf ontmoet, een jongen, naakt op haar veranda.

In het begin van Huiver werd ik direct Grace’ wereld in getrokken. Hoofdstuk 1 heb ik meteen twee keer gelezen, omdat ik deze zo mooi vond. Maggie Stiefvater heeft een erg fraaie schrijfstijl, en schrijft beeldend. Ik kon me de omgeving goed voorstellen, zeker ook met de constante koud en de sneeuw. Ik kreeg het bijna zelf koud. Brrr. Knap van Stiefvater om dat zo over te brengen.

Ik vond het daarom erg jammer dat hoe verder ik in het verhaal kwam, hoe moeilijker ik me ertoe kon zetten om het te lezen. De personages kwamen plat over, ze praatten allemaal hetzelfde en ze hadden geen eigen identiteit. Terwijl ik de omgeving heel goed kon visualiseren, hadden de personages niet echt een gezicht. Erg jammer, want als Stiefvater de personages beter had uitgewerkt, was het boek stukken beter geweest. Ook zaten er nogal wat gaten in het verhaal: Sam verandert als het koud is naar een wolf, maar wanneer hij wordt neergeschoten in de barre koud, wordt hij opeens een mens? Waarom wordt Grace geen wolf, terwijl ze al meermalen is gebeten? De ouders van Grace merken in al die weken niet dat er een jongen in Grace’ bed slaapt, dat hij daar douchet? Goed, zo kan ik nog wel even doorgaan. In ieder geval hoop ik dat Stiefvater in het tweede deel alles wat beter uitwerkt, en ik ben benieuwd wat voor reden ze geeft voor het feit dat Grace niet verandert.

Daarnaast vond ik Huiver wat uitleggerig, en was het middenstuk erg saai: ‘Kom we gaan een quiche bakken’ (Ik kan ook in een kookboek lezen hoe dat moet). Ik wil zeker niet helemaal negatief over dit boek praten, want het eind vond ik weer heel erg mooi, het maakte meteen het middenstuk goed. Ik deed het boek ook enigszins tevreden dicht. Daarbij is de manier waarop de wolven transformeren erg origineel, weer eens een andere kijk op het weerwolfthema.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.