Logo-youngadults-site

Een wonderbaarlijk verhaal dat je gelezen moet hebben!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Charlie St. Cloud is het prachtige en ontroerende verhaal over een jonge man die maar net aan een auto-ongeluk overleeft. Zijn broertje Sam heeft het ongeluk niet overleefd. Van jongst af aan zijn de broers dikke vrienden en deze band blijft zelfs na Sams dood bestaan. Charlie werkt op een begraafplaats waar hij het gras maait en de monumenten schoon houdt in een pittoresk vissersdorpje. Hoewel Sam niet meer leeft, heeft Charlie de gave om Sams geest te zien, mee te praten en spelen. Elke avond gaat hij met Sam honkballen, schommelen of nemen ze met zijn twee een duik in het water.

Wanneer Charlie Tess Carroll ontmoet, een avontuurlijke vrouw die een solo reis om de wereld wil maken met haar zeilboot, moet Charlie een keuze maken tussen het verleden en het heden. Een keuze tussen leven en dood.

Meteen vanaf het begin werd ik gegrepen door het verhaal, de mooie woorden en zinnen. Als je begint aan Charlie St. Cloud, laat het boek je niet meer los. Het is gewoon magisch. Het verhaal is een soort raamvertelling: Florio Ferrente, de man die Charlie redt van het auto-ongeluk begint het verhaal waarin hij vertelt over een bijzondere jongen. Vervolgens begint het wonderbaarlijke verhaal over Charlie. Het verhaal is duidelijk en goed te volgen, en raakt je recht in je hart. Ik huil nooit bij boeken, maar bij Charlie St. Cloud moest ik toch echt een paar tranen wegpinken. Hoewel de schrijfstijl simpel is, vormen de zinnen een schitterend geheel doordat het de filosofieën van het leven verhaalt: de strijd tussen leven en dood, geloof, kennis, wijsheid en liefde. Een briljant verhaal van Ben Sherwood dat een plaatsje tussen mijn favorieten heeft gekregen. Ik raad dit boek dan ook iedereen aan, want dit boek zet je tot nadenken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Een wonderbaarlijk verhaal dat je gelezen moet hebben!

  1. Goed boek. heb het een jaartje terug gelezen.
    Het word heel goed geschreven waardoor je niet het gevoel hebt dat het te zweverig is. En het zet je inderdaad aan het denken, de film vond ik wat minder.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.