Logo-youngadults-site

Perfecte chemie tussen tegenpolen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Brittany is een rijk meisje dat zich achter haar populariteit verschuilt. Voor haar klasgenoten is zij de perfecte cheerleader, met het perfecte leven. Maar schijn bedriegt… achter haar perfecte voorkomen schuilt een heel ander leven dan je verwacht. Haar oudere zus Shelley is gehandicapt, haar vader doet net alsof hij in een hotel woont, haar moeder is een bitch en haar vriendje doet opeens eigenaardig wanneer hij terug is van vakantie en alleen maar aan seks denkt.

Wanneer Brittany tijdens scheikunde moet samenwerken met Alex (Alejandro) – een Mexicaanse jongen die in een gang zit – verandert dat langzaam haar leven, en gevoelens.
Alex, min of meer een ‘probleemjongen’, is niet al te blij met zijn nieuwe scheikundepartner. Hij gaat een weddenschap aan om Brittany het bed in te krijgen, maar ook zijn gevoelens veranderen. Brittany laat hem zien dat er andere mogelijkheden op een leven zijn; hij kan uit de gang stappen, en Alex laat haar zien hoe ze echt zichzelf kan zijn.

Perfect Chemistry
wordt van twee kanten belicht, zowel Brittany als Alex vertellen hun verhaal. Ze weten beide niet goed wat ze met hun gevoelens aan moeten en proberen er niet aan toe te geven. Beide weten dat hun liefde voor elkaar de nodige problemen met zich meebrengt. Brittany’s ouders zien haar liever met Colin, haar ‘perfecte’ vriendje. Alex’ vrienden willen geen ‘snowgirl’ in hun wijk, daarbij heeft Alex nog een gevaarlijke deal die hij moet uitvoeren, voor Hector – het hoofd van de Latino Blood. Maar de chemie is zo sterk dat ze niets anders kunnen dan toegeven aan hun diepste verlangens.

Hoewel het verhaal langzaam op gang komt en Brittany en Alex in het begin echt als stereotypen worden neergezet, biedt Perfect Chemistry van Simone Elkeles veel meer: de nodige conflicten en een aangrijpende gebeurtenis. Het laat de vele mogelijkheden zien die een mens heeft op een ander leven door de keuzes die hij maakt.

Kortom: een mooi verhaal over een liefde die geleidelijk tot stand komt tussen een rijk blank meisje en een arme Mexicaanse jongen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.