Logo-youngadults-site

Drift lees je in een adem uit!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
drift

Normaal gesproken als ik een boek zie dat ik heel graag wil lezen, dan lees ik het meteen. Met Drift was dit anders, want ik wist dat als ik het zou lezen, ik het jammer zou vinden wanneer ik het uit had. Ik wachtte een paar dagen, maar de drang om het boek te lezen werd steeds groter tot ik het gewoon moést lezen. En zoals ik voorspelde, had ik het boek in een dag uit en vond ik het jammer dat ik het zo snel uit had, want ik wil méér! Heel veel meer!

Becca Fitzpatrick heeft zo’n ontzettend mooie, sierlijke schrijfstijl, dat ik alleen daarom al het boek wilde uitlezen. Maar er is meer… Vanaf de eerste pagina liet het verhaal mij niet meer los. Ik werd meegezogen naar het plaatsje Coldwater en de wereld van Nora Grey.

De karkaters zijn ontzettend goed ontwikkeld. Nora Grey, de hoofdpersoon en ik-verteller, is een sterk onafhankelijk meisje met een droevig verleden. Vee, haar beste vriendin, wil haar aan de jongens koppelen maar geen enkele jongen wekt Nora’s interesse. Dit verandert echter wanneer Patch, een zittenblijver, samen met haar aan een biologie project moet werken. Patch is mysterieus, geheimzinnig, ontzettend knap en arrogant. In andere woorden: een echte “bad boy”, maar dan het ergste soort. En Patch weet heel erg veel over Nora, zoveel dat het gewoon eng is. In het begin probeert Nora Patch op een afstand te houden, maar de aantrekkingskracht is zo sterk dat Nora zich niet meer kan bedwingen. Ze wil meer over Patch te weten komen en neemt hiervoor zelfs gevaarlijke risico’s. Maar hoe meer Nora over Patch’s duistere verleden te weten komt, hoe gevaarlijker het voor haar wordt.

De aantrekkingskracht tussen Nora en Patch is goed voelbaar, door het hele verhaal. Knap staaltje schrijfwerk om het gevoel zo echt over te brengen. De dialogen tussen Nora en Patch zijn soms ook zo grappig, dat ik gewoon hardop moest lachen om hun reacties. Het plot is alles behalve voorspelbaar en goed uitgewerkt, niet alleen tussen Nora en Patch, maar ook de andere verhaallijnen: vreemde gebeurtenissen die Nora niet kan verklaren, een moord en engelen. Op het eind valt alles goed op zijn plek en nu kan ik alleen maar met smart wachten op het volgende deel.

Kortom: Drift is niet zomaar een verhaal, het is een prachtig hemels verhaal. Mijn complimenten aan Becca Fitzpatrick, zij verslaat de vampiers. Ik raad het iedereen aan!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.