Logo-youngadults-site

‘Ik ben zoals jij. Wij zijn van dezelfde soort.’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Stephenie Meyer noemt Wings van Aprilynne Pike een opmerkelijk debuut’ en dat is het zeker. Bij de titel denk je aan vliegende wezens, maar in dit verhaal wordt helemaal niet gevlogen… behalve jij als lezer, want je vliegt steeds sneller door dit fantastische verhaal. Het komt langzaam op gang, maar dat is niet erg, de prachtige schrijfstijl van Pike blijft je boeien – je wilt gewoon verder lezen.

Wings is een ontzettend origineel debuut. Pike weet dan ook de mythologie over elfen op een verrassende manier in het verhaal te verweven. Ze geeft er een geheel unieke draai aan. In het begin vond ik het ‘elfen gedeelte’ wel een beetje vreemd klinken, zeker wanneer Laurel ontdekt wat ze werkelijk is, maar later accepteer je gewoon dat het zo is en begin je helemaal mee te leven met het hoofdpersonage Laurel, die letterlijk vleugels krijgt. Laurel houdt dit voor iedereen verborgen – want hoe raar is het als je opeens vleugels krijgt, je kunt zomaar een testobject in een laboratorium worden als mensen erachter komen. Laurel is bang, maar besluit om David – haar best vriend en misschien wel meer – in vertrouwen te nemen. Samen met David gaat ze opzoek naar haar afkomst; ze weet niets over haar verleden. De chemie tussen David en Laurel is zeker voelbaar, maar wordt verstoord wanneer Laurel op een dag Tamani ontmoet. Tamani is een ontzettend knappe elf waarbij ze meteen een bepaalde aantrekkingskracht voelt, anders dan bij David.
Laurel worstelt met haar gevoelens voor zowel David als Tamani, want bij wie hoort ze echt thuis? Bij David een mens, of bij de elf Tamani? Heerlijk zo’n driehoeksverhouding.

Het is niet alleen een romantisch verhaal, maar het is ook erg spannend. Hoe meer Laurel te weten komt over haar afkomst, hoe gevaarlijker het voor haar wordt. De elfen willen hun rijk beschermen tegen monsterlijke wezens. Ook hier is mythologie verweven met het verhaalelement, wat ik erg opvallend vind is de manier waarop alles zo goed in elkaar past. Pike zorgt dan ook voor een goed spannend en romantisch verhaal met veel mooie dialogen: ‘Ik ben zoals jij. Wij zijn van dezelfde soort.’ Gewoonweg een prachtig verhaal om achter elkaar uit te lezen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “‘Ik ben zoals jij. Wij zijn van dezelfde soort.’

  1. OMG egt meeega gaaf boek!!! 😮

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.