Logo-youngadults-site

Een avontuurlijke Will

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
grijze-jager-ruines-van-gorlan-193x300

De Ruines van Gorlan van John Flanagan is het eerste deel in de fantasy serie van De Grijze Jager – een avontuurlijke serie over de kleine jongen Will die een spion wordt om het rijk te beschermen.

In het eerste deel leert de lezer vooral de hoofdpersonages kennen. Will had altijd gehoopt dat hij in zijn vaders voetsporen kon treden om ridder te worden, alleen hij wordt afgewezen bij de krijgschool van kasteel Redmont. Will vindt dit helemaal niet leuk, maar dan blijkt de mysterieuze Grijze Jager hem als leerling te willen onderwijzen.

Will krijgt veel te verduren van zijn nieuwe meester, maar leert al gaande weg dat Halt, de grijze jager, het beste met hem voor heeft, waardoor Will hem als een vaderfiguur gaat zien. Nadat Will veel van hem geleerd heeft om een echte jager te worden, gaat hij op avontuur om de duistere plannen van Morgarath, de kwaadaardige heerser van de bergen van Nacht en Ontij – waar Morgarath naar verbannen is – tegen te houden.

Het eerste deel in de Grijze Jager vertelt het begin van Will’s avontuurlijke reis door het rijk. Ik vind het rijk mooi beschreven en je kunt er een goed beeld van scheppen, maar soms wordt er teveel uitleg gegeven waardoor er geen vaart in het verhaal zit; misschien komt dit omdat De Ruines van Gorlan het eerste deel is?
De historische namen zijn leuk verzonnen, alleen heeft het wat weg van de namen in Lord of the Rings en andere fantasy series– wellicht dat het in deze tijd moeilijk is om met echt originele namen te komen.

De dialogen zijn simpel en lezen lekker weg. Het is echt een verhaal voor de ‘jonge’ young adults – de jeugd van 10-15 jaar zullen genieten van dit avontuurlijke verhaal.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.