Logo-youngadults-site

Onweerstaanbaar! Nieuwe maan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
nieuwe-maan

Nieuwe Maan is het vervolg op Twilight van Stephenie Meyer. Het verhaal begint meteen met een ernstige confrontatie op Bella’s verjaardag. Edward neemt Bella mee naar zijn familie om haar verjaardag te vieren, maar daar snijdt ze zich aan een stukje papier waardoor een druppel bloed ervoor zorgt dat er een aantal vampiers bovenop haar duiken.

Driehoeksverhouding
Deze gebeurtenis zorgt ervoor dat de Cullens Forks verlaten. Vanaf dat moment komt Edward Cullen (helaas voor alle fans van Edward) een hele poos niet voor in het verhaal, behalve als stem in Bella’s gedachten wanneer zij roekeloos is. De stem waarschuwt haar meermalen bij gevaarlijke situaties zoals klifduiken en motorrijden. Bella zoekt dit gevaar ook op, omdat zij onontbeerlijk Edwards stem wil horen. Zij is namelijk gebroken door het feit dat Edward haar heeft verlaten, en haar achter laat als een hoopje verdriet. Na een aantal maanden raakt ze zeer bevriend met Jacob Black, die ook een geheim bij zich draagt. De relatie die Bella en Jacob hebben, ontwikkeld zich als meer dan vriendschap, alleen geen echte liefde…?? Er ontstaat een driehoeksverhouding tussen Bella, Edward en Jacob. Het middenstuk is misschien een beetje vertraagd verteld, maar Bella’s gedachten zijn zeer mooi beschreven – het doet geen afbreuk aan het verhaal. Daarnaast zijn er nog vampiers uit het eerste deel die wraak willen nemen op Edward, omdat hij hun vriend James heeft gedood. Dit zorgt voor de nodige spanning.

Edward
Wanneer Edward weer in het verhaal verschijnt, komt er weer meer vaart in het verhaal. Hij gaat zijn ondergang tegemoet in Italië waar de Volturi – Koninklijke vampiers – leven. Hoe zal dit aflopen? Komen Edward en Bella weer bij elkaar? En zal Bella menselijk blijven? Dat laatste is kwestie die iedere fan zich afvraagt – waaronder ik!

Een mix van alles
Meyer heeft een zeer fraaie schrijfstijl en weet op overtreffende wijze romantiek, spanning en het bovennatuurlijke met elkaar te verwikkelen. Het houdt je in de greep tot de laatste pagina en eenmaal uitgelezen snak je naar het vervolg. Het is een schitterend en adembenemend liefdesverhaal dat doet hunkeren naar meer! Net als Romeo & Julia is deze liefdesgeschiedenis, een liefde tussen een mens en een vampier, tijdloos!

Kortom: het tweede deel in een onweerstaanbare liefdesgeschiedenis die het lezen waard is.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.