Logo-youngadults-site

Katniss het meisje in vuur en vlam wil overleven!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wanneer haar zusje moet meespelen in de Honger Spelen, kan Katniss maar een ding doen: haar plaats innemen. Ze werpt zich voor haar zusje en loopt het podium op. Ze is bang, maar wil nu alleen nog maar winnen. Maar winnen van 23 andere medespelers is dat mogelijk?

Het spel
De Honger Spelen is een spel waarin 24 kinderen uit de 12 districten – een jongen en een meisje uit elk district – ieder jaar verplicht moeten meedoen van het Capitool, die de spelen organiseert. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op televisie en de 24 deelnemers moeten zien te overleven in de barre omstandigheden, Dit kan van alles zijn: een ijsvlakte, een woestijn, een bos, op water. Maar dat niet alleen… Ze moeten ook zien te overleven door elkaar te ontwijken, want je mag alles doen om te overleven – zelfs elkaar doodmaken. En van de 24 deelnemers kan er maar 1 de winnaar zijn!

Drang om te overleven
De Honger Spelen is een spectaculair verhaal, waarin je wordt meegesleurd in de overlevingsdrang van Katniss, de ik-verteller. Ze moet zich staande houden in deze arena, waar iedere andere deelnemer ook alles overheeft om te winnen. In deze extreme situatie is de overlevingsdrang van de kinderen zo ontzettend realistisch beschreven dat je gewoon helemaal in het verhaal zit en het voelt alsof jij degene bent die moet overleven om het boek uit te krijgen.

Colosseum
Het verhaal doet me overigens denken aan vroeger: het Colosseum van Rome – de arena van de dood – waar de spelen werden georganiseerd en gefinancierd door de heersende keizer. Vroeger waren het mannen – gladiatoren – die aan de spelen moesten meedoen, maar in De Honger Spelen zijn het kinderen. Hoewel De Honger Spelen een spannend en meeslepend verhaal is, kan het af en toe wel bizar zijn. Kinderen die elkaar afmaken… is nou niet mijn favoriete onderwerp. Gelukkig wordt dit bizarre weer goedgemaakt met de opbloeiende liefde van Katniss en een medespeler. Zelfs in bizarre tijden kan de liefde onverwachts uit de hoek komen.

Kortom: De Honger Spelen van Suzanne Collins heeft alles: drama, liefde, humor, spanning en intriges. Een echte aanrader als je van een adembenemend en intrigerend verhaal houdt.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Katniss het meisje in vuur en vlam wil overleven!

  1. God, wat hou ik van deze serie. Ik ben sinds het eerste boek al fan en kan niet wachten tot ik de film gezien heb!
    De Hongerspelen is inderdaad een soort Romeins verhaal, alleen speelt dit zich af in de toekomst. Je leeft erg mee met Katniss en alles wat er gebeurt wordt goed beschreven.
    Wat wel een klein nadeel is, is dat het boek best voorspelbaar is, omdat het een trilogie is en je weet dat Katniss en Peeta dus allebei blijven leven. Maar alsnog blijft De Hongerspelen een van de beste boeken die ik ooit gelezen heb!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.