Logo-youngadults-site

Ghostgirl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: Ghostgirl
Auteur: Tonya Hurley

ISBN: 9789089681041

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

Charlotte Usher voelt zich praktisch onzichtbaar op school, en van de ene op de andere dag is ze dat ook echt. Erger nog: ze is dood. Gestikt in een winegumbeertje. Maar het feit dat ze dood is doet niet af aan het feit dat ze nog steeds populair wil zijn; het maakt haar juist vindingrijker om haar doel te bereiken: ervoor zorgen dat de knapste jongen van de klas verliefd op haar wordt. Maar eigenlijk hoort ze uit te zoeken waarom ze niet is overgegaan naar het volgende leven en mag ze zich niet bemoeien met de wereld van de levenden…

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Ghostgirl

  1. Ik heb deze op mijn boekenplank, maar nog niet gelezen ^.^

  2. Het klinkt als een leuk boek. Ik ga hem op mijn lijstje zetten 😀
    @Marijke wanneer was jij dan in de boekenwinkel? want ik heb hem namelijk nog nooit gezien in de winkel 🙂

  3. Toen ik in de boekhandel was, werd dit boek juist in de winkel gelegd. Mijn aandacht werd meteen getrokken door de bijzondere uitvoering van dit boek! Op de afbeelding hier is dit niet zo goed te zien, maar de kaft bevat een doorkijkje naar de eerste pagina. Ook het binnenwerk is zeer stijlvol afgewerkt met een ‘gothic-uitstraling’. De zijkant van het boek is met bladzilver (bestaat dat?) bewerkt. Kortom: het boek is een plaatje om te zien. Maar ja, bij een boek gaat het niet alleen om de uitstraling. Een boek koop je om te lezen. En ook hier scoorde het boek bij mij punten. Normaal gesproken maakt een hoofdpersoon allerlei avonturen mee en overleeft dit allemaal net op het nippertje. Uiteraard zijn er ook genoeg romans waarbij de hoofdpersoon in het laatste hoofdstuk toch nog overlijdt. Het bijzondere aan dit boek is dat de hoofdpersoon al in het begin van het boek dood gaat! Ondanks de titel en de flaptekst blijft het vreemd, juist omdat je het zo gewend bent dat de hoofdpersoon (in ieder geval gedurende het grootste deel van het boek) in leven blijft. Wat de hoofdpersoon vervolgens allemaal meemaakt, is op een humoristische wijze beschreven, terwijl het voor de hoofdpersoon allemaal een serieuze zaak is. Eigenlijk is het gewoon het normale verhaal van een niet-populair schoolmeisje dat verliefd is op de knapste jongen van de school en die op een bijzondere wijze toch voor zich probeert te winnen. Op dit scenario is dit boek geen uitzondering. Behalve dan het feit dat het niet-populaire schoolmeisje dus dood is en de knapste jongen van de school levend. En dat brengt nogal wat perikelen met zich mee… Al met al een zeer bijzonder boek, zowel door de inhoud als de vormgeving van het boek. Een boek dat het waard is om in de boekenverzameling op te nemen!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.