Logo-youngadults-site

America – Verloren in het systeem

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: America – Verloren in het systeem
Auteur: E.R Frank

ISBN: 9789047701309

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl (geen verzendkosten)

 

Vijf jaar is America, als hij een weekend op bezoek gaat bij zijn verslaafde moeder en twee broers: ‘Lyle was de oudste, maar Brooklyn was de gemeenste, dus Brooklyn was de baas’. Tijdens de logeerpartij gaat zijn moeder ervandoor – America en zijn broers proberen voor zichzelf te zorgen. Pas drie jaar later worden ze door de politie gevonden.

Nu is America – ‘Ik ben niet wit en ik ben niet zwart en ik ben niet dit of dat, maar ik ben van alles wat’ – vijftien jaar oud, en heeft geprobeerd een eind aan zijn leven te maken. In Ridgeway Hospital probeert psychiater dr. B. zijn vertrouwen te winnen. Maar eenvoudig gaat dat niet. America verdwijnt liever naar de veilige plek in zijn gedachten: Mount Everest. Toch brengen de pogingen van dr. B. steeds meer herinneringen aan de afgelopen tien jaar bij America boven. Kan America, na zo lang zoek te zijn geweest, weer gevonden worden?

Dit boek is onderdeel van de serie Made in the U.S.A – een serie waarin Lemniscaat het beste uit de Amerikaanse jongerenliteratuur van nu presenteert.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.