Logo-youngadults-site

Recensie: Mile high – Liz Tomforde

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De Windy city-reeks van Liz Tomforde is énorm bekend op TikTok. Het eerste boek Mile high werd recentelijk vertaald door uitgeverij Love Books dus dat betekent dat ik het boek wel moest lezen! Lees verder om te weten te komen of het boek de hype waard is.

Het verhaal

Mile high vertelt het verhaal van Evan Zanders en Stevie Shay. Evan is een van de beste ijshockeyspelers van het land en speelt aan de top bij de Chicago Raptors. Hij staat bekend als een echte badboy die elke week met een andere dame in bed duikt. Dat is het beeld dat de media van hem hebben opgehangen en hij gedraagt zich er dan ook naar.

Stevie begint met een nieuwe job als stewardess in het privévliegtuig van de Chicago Raptors. Ze heeft al eerder voor sporters gewerkt als stewardess, maar nog nooit voor ijshockeyers. Stevie vindt Evan een zeer arrogante blaaskaak. Ze is zeker niet op haar mondje gevallen, want al tijdens de eerste vlucht zet ze hem een keer flink op zijn plaats. Dat zorgt ervoor dat er een hevige strijd tussen de twee ontketent. Evan is het niet gewend dat een vrouw hem tegenspreekt en hij ziet het dus als een soort spel om haar nog meer te irriteren. Hun gekibbel wordt steeds intenser en al snel kunnen ze beiden niet ontkennen dat ze zich erg aangetrokken voelen tot elkaar.

Maar Stevie weet donders goed dat als ze gezien wordt met een van de spelers haar job op het spel staat … Bovendien moet Evan zijn foute imago in stand houden, dus mag hij niet daten. Stilaan leert Stevie Evan beter kennen en haat ze het dat Evan zich zo anders voordoet dan hij werkelijk is. Maar is hij er wel klaar voor om de wereld te laten zien wie hij echt is?

Wat vond ik ervan?

Ik val meteen met de deur in huis: ik heb van dit boek ge-no-ten! Het is best een dik boek met 576 pagina’s. Toch vlieg je echt door dit boek heen! De schrijfstijl is supervlot en ook het verhaal zit goed in elkaar. Het is natuurlijk een spicy boek, maar er zit zoveel meer in dit boek. Ik heb nog meer genoten van alle scènes tussen Evan en Stevie die niet spicy waren, maar waar ze elkaar steeds beter leerden kennen! En Evan heeft ook echt superschattige dingen gedaan. Ik kon me volledig inleven in deze twee hoofdpersonages en moest soms echt giechelen tijdens het lezen, zo leuk was het verhaal!

Het verhaal bevat ook zeer veel thema’s en representatie, zoals plus size, diversiteit, mentaal welzijn … Het feit dat het niet enkel om hen twee ging, maar dat ook de problemen die zij als personage ervaarden met hun familie erbij betrokken werden, maakte het verhaal nog veel realistischer.

Zoals in zo goed als elke romance komt er een moment dat de twee hoofdpersonages ruzie hebben en hun relatie moeten redden. Ik dacht te weten wanneer dat moment zou komen, maar het kwam toch niet toen ik dat dacht. Het is positief dat de schrijfster me wist te verrassen.

Kortom, wil je een goede romance lezen waar ook echt een goed verhaal in zit? Dan is dit boek zéker iets voor jou, want je vliegt erdoorheen! Ik geef het boek 4,5 sterren en raad het zeker aan. Helemaal de hype waard en ik kan al niet wachten op de andere delen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.