Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in maart 2024

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Na een korte februari-maand is het tijd om uit te kijken naar de boeken die we vanaf maart in de boekhandel kunnen vinden. Naar welke boeken kijk jij het meeste uit?

To lie for

To lie for - young adult boeken die in maart 2024 verschijnen

Op 1 maart komt het eerste deel van een nieuwe Young Adult-serie van Chinouk Thijssen uit, die we onder andere kennen van haar Truth or dance-trilogie. Die verschijnt trouwens in een limited edition versie.

Shay, Tatum, Maeve, Gigi en Aysegül hebben niet veel, maar ze hebben er wel alles voor over om toegelaten te worden tot Street Academy. Wanneer ze worden gescout voor de audities, slaat de sfeer om. De vriendinnen ontvangen dreigberichten van iemand die hen wil tegenhouden. De boodschap? Vertrouw niemand. Geloof niemand. Want de concurrentie is hard in een wereld vol streetdancers. Moordend hard.

Jongbloed

Bij Dutch Venture Publishing verschijnt de Nederlandstalige versie van Youngblood van de Amerikaanse auteur Sasha Laurens. Het boek verschijnt op 8 maart en wordt diezelfde dag ook voorgesteld op het Booktok event Goes.

Jongbloed - young adult boeken die in maart 2024 verschijnen

Voor fans van Vampire Diaries en dark academia: twee queer tieners op een vampierkostschool moeten het opnemen tegen heel het vampierrijk als ze een samenzwering op de campus ontdekken…

Kat Finn en haar moeder kunnen nauwelijks rondkomen van leven onder de mensen. Net als alle vampieren moeten ze Haema drinken, een dure synthetische bloedvervanger, om te overleven. Dit omdat bijna de hele mensheid is besmet met een virus dat dodelijk is voor vampieren. Kat kijkt niet uit naar een onsterfelijk leven waarin ze amper geld heeft, maar als ze hoort dat ze is toegelaten tot Harcote, een prestigieuze school die in het geheim alleen voor vampieren is, weet ze dat haar leven op het punt staat te veranderen…

Taylor Sanger is opgegroeid in de rijke vampierwereld, maar ze heeft genoeg van hun conservatieve waarden. Vooral als het gaat om seksualiteit, want ze is openlijk lesbisch. Ze hoeft nog maar twee jaar Harcote te doorstaan voordat ze vrij is. Maar als ze ontdekt dat haar nieuwe kamergenoot Kat Finn is, schrikt ze enorm. Want lang geleden waren zij en Kat beste vriendinnen, en dat is niet goed afgelopen.

Wanneer Taylor vervolgens op het dode lichaam van een vampier stuit en Kat een schokkende ontdekking doet in de archieven van de school, realiseren de twee zich dat er duistere geheimen zijn op Harcote – geheimen die hen verbinden met de machtigste figuren in het vampierrijk én met het synthetische bloed waar ze allemaal van afhankelijk zijn.

Zoals sneeuw valt

Ook nieuw deze maand: een nieuw boek van Erin Doom. Na De tranenmaker kunnen we binnenkort ook Zoals sneeuw valt lezen.

Zoals sneeuw valt - young adult boeken die in maart 2024 verschijnen

Een hart wit als sneeuw. Een liefde die raast als een storm. Een geheim om mee de dood in te nemen …

Ivy is opgegroeid te midden van de bevroren meren en ongerepte bossen, omringd door de sneeuw waar ze zo van houdt. Na een groot verlies moet ze naar Californië verhuizen, maar ze kan aan niets anders denken dan wat ze achterliet. De enige familie die Ivy nu nog heeft, is haar peetvader John. Maar zijn zoon, Mason, is niet langer het schattige jongetje van wie ze als kind foto’s zag. Hij is inmiddels volwassen en heeft de priemende ogen van een wild dier. De eerste keer dat hij naar haar lacht – dreigend, zijn perfecte lippen opgetrokken – weet ze dat met hem samenleven niet makkelijk gaat worden. Mason wil haar niet in zijn huis en doet er niets aan om dit te verbergen.

Terwijl Ivy probeert haar hoofd boven de woeste golven van haar nieuwe leven aan de oceaan te houden, blijven Canada’s ijzige mysteries haar achtervolgen. Ook al doet ze er alles aan om haar hart, wit als sneeuw, nog een keer te laten bloeien en zo de winterse kou te overwinnen.

De bloedrode sluier

Zin in nog meer fantasy? Komende maand verschijnt De bloedrode sluier van Shelby Mahurin, die we nog kennen van de Heks & jager-trilogie.

De bloedrode sluier - young adult boeken die in maart 2024 verschijnen

Célie Tremblay heeft altijd braaf gedaan wat er van haar werd verwacht. Iedereen in haar omgeving is dan ook in shock wanneer ze met alle tradities breekt en de eerste vrouwelijke jager in Belterra wordt. Inclusief Jean-Luc, haar verloofde en tevens kapitein van de jagers. Célie is echter vastbesloten zichzelf te bewijzen.
Ze neemt het op zich om een reeks vreemde moorden te onderzoeken, gepleegd op magische wezens die tot op de laatste druppel bloed leeggezogen lijken te zijn. Het onderzoek leidt naar een schuilplaats van vampiers en hun wrede maar bloedmooie koning. Célies angst neemt toe, want hoe dichterbij hij komt, hoe meer ze in de verleiding komt om toe te geven aan zijn duistere honger – en die van haarzelf…

Mystery guest

Op zoek naar een jeugd/YA-thriller? Met de boeken van Maren Stoffels ben je dan zeker aan het juiste adres. In maart verschijnt Mystery Guest, waarin drie tieners een moord bekennen.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie zat er achter dat mysterieuze masker? Wie is de mystery guest? Meesterlijk speelt Maren Stoffels met perspectieven en motieven, zoals alleen zij dat kan – met een moorddadig spannende pageturner als resultaat.

Verder dan ooit

Nog een boek van eigen bodem: Verder dan ooit van Tessa Visschedijk. In het boek volgen we Lisa die uit huis wordt geplaatst en samen op pad gaat met Cédric.

Wanneer Lisa na de zoveelste aanvaring met haar moeder uit huis wordt geplaatst, raakt ze steeds verder weg van de wereld die ze kent. In een opwelling ontvlucht ze haar oude leven, maar zonder het te weten, laat ze een spoor van vernieling achter.

Cédric besluit zijn perfect ogende leven achter te laten en met haar mee op pad te gaan. Ze kennen elkaar niet en onder welke andere omstandigheden dan ook hadden ze elkaar nooit leren kennen. Toch zijn ze voor hun toekomst nu afhankelijk van elkaar.

Krijgen ze wat ze zoeken, of helpen ze elkaar alleen maar verder in de problemen?

Soulmate

Bij uitgeverij Hamley Books verschijnen er steeds meer Engelse Young Adult boeken van Nederlandstalige auteurs, zo ook Soulmate van Laura Dirkx.

Noé has been preparing for this her whole life; finding her Soulmate, the person that carries the other half of her soul, the only part that will make her complete. The only reason for her existence. Or rather, that is what they have always told her. Now, she’s not so sure anymore.

An unknown feeling has crept up inside of her and taken over her whole existence. Love. She starts questioning everything she has ever known and quickly learns she has no one to trust but herself. Surviving in this world full of hate appears more difficult than she anticipated and achieving her goal becomes more and more distant.

And yet… If her Soulmate is out there somewhere, why is it so impossible to stop thinking about Arthur? Why does he make her feel angry and annoyed, though beautiful and cherished at the same time? Why does she feel like nothing matters anymore, except for him? And why is everyone trying to tear them apart?

Nachtzwart

Uitgeverij Kluitman vertaalt de winnaar van de Jugendliteraturpreis 2022, een verhaal dat zich afspeelt tijdens de tweede wereldoorlog.

Het is april 1945 en de inwoners van het mijnwerkersstadje Penzberg horen op de radio dat de oorlog voorbij is. De Amerikanen kunnen elk moment de stad binnenvallen. De naziburgemeester wordt afgezet door de oude burgemeester en een aantal andere mannen, waaronder de directeur van de mijn en de vader van Marie.
Schorsch is 15 en zit bij de Hitlerjugend. Hij is verliefd op Marie. Als een fanatieke afsplitsing van de Wehrmacht, die niet van overgeven wil weten, de oude burgemeester met zijn aanhangers oppakt, zijn Marie en Schorsch buiten het stadje getuigen van een vreselijke gebeurtenis. De vader van Marie moet onderduiken en Schorsch ziet met eigen ogen wat de Wehrmacht met alle zogenaamde landverraders doet. Als zoon van een nazi staat hij nu voor een moeilijke keuze.

Hou van mij

Bij Clavis verschijnt er een nieuw boek van Bes Ceyssens die eerder De laatste dans en Vruchteloos schreef.

De zestienjarige Minne woont van kleins af aan in een trailerpark, samen met haar broertje en haar altijd afwezige moeder. Wanneer ze Summer ontmoet, wordt haar kleine wereldje op zijn kop gezet. Summer is alles wat Minne verlangt te zijn: razend knap en zelfzeker. Als haar nieuwe vriendin haar een app genaamd LoveMe voorstelt, gaat Minne steeds verder voor haar volgers en streeft ze harder dan ooit naar het perfecte beeld dat zich in haar hoofd heeft gevormd.

Naar welke young adult boeken die in maart 2024 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.