Logo-youngadults-site

Nieuwe young adult boeken in oktober 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Oktober is een maand waarin traditiegetrouw heel wat nieuwe young adult boeken verschijnen. Wij sommen ze graag voor je op!

Woorden van glas

Na onder andere De geur van groen en Wie ik gisteren was verschijnt er komende maand een nieuw boek van schrijfster Pamela Sharon bij uitgeverij Moon Young Adult.

Woorden van glas - nieuwe young adult boeken oktober 2023

Op het Corbeau College is van alles mis. Er wordt gepest, de jongens met de grootste mond worden voorgetrokken en er worden persoonlijke filmpjes gedeeld. De zestienjarige Summer is er helemaal klaar mee.
Als ze op een dag tijdens nablijven naast de populaire Nova komt te zitten, blijken ze het ondanks hun verschillen al snel over één ding eens te zijn: op het Corbeau moet het anders. En dus besluiten Summer en Nova een anonieme website op te richten waar leerlingen filmpjes in kunnen sturen over alles wat er misgaat op school.
Maar mag je, ook al doe je het om van je school een betere plek te maken, zomaar alles online zetten?

In mijn straat bloeien geen bloemen

Bij Van Driel Publishing verschijnt In mijn straat bloeien geen bloemen, een aangrijpend verhaal over de vijftienjarige Zainab die in Aleppo woont. Ze gaat op zoek naar een beter leven en vlucht naar Europa.

In Aleppo, een eeuwenoude mythische stad in Syrië, woedt al jarenlang oorlog. Niets of niemand blijft gespaard. Zelfs de bloemen bloeien er niet meer.

Op een dag verliest de vijftienjarige Zainab haar vader aan een verdwaalde bom. Zainab en haar moeder beslissen om te vluchten naar Europa in de hoop op een beter leven.

Het belooft een lange en moeizame tocht te worden langs mensensmokkelaars, een verraderlijke zee en onbetrouwbare schippers. Ook Europa blijkt niet zo gastvrij als ze dachten. Wordt een troosteloos Grieks vluchtelingenkamp het einde van hun reis?

Fluisterburcht

Fluisterburcht is het vervolg op Fluisterwoud. Goed nieuws: binnenkort kan je het eerste deel winnen op onze website!

Fluisterburcht - nieuwe young adult boeken oktober 2023

Sommige geheimen kunnen niet worden bewaard, noch in leven noch in dood.

Maanden zijn verstreken sinds Rune ook maar iets heeft gehoord van haar moeder, de grote heks van Beieren. Maar de afwezigheid van het ene kwaad heeft alleen maar plaats gemaakt voor een ander.

Nu ze haar voorouderlijk huis, kasteel Pyrmont, heeft geërfd, leidt Rune een vredig leven en zorgt ze voor twee weeskinderen die zijn achtergebleven na de verschrikkelijke heksenjacht in het nabijgelegen dorp. Naarmate de dagen kouder worden, lonken echter de geheimen van de burcht en lijkt er ook iets duisters te zijn ontwaakt.

Rune zwerft rond waar niemand in lange tijd een voet heeft gezet. Diep in de duisternis van de burcht vindt ze een afgesloten kamer vol herinneringen aan vroeger tijden – planken vol kruiken, vreemde specimens, rottende vloeistoffen en boekrollen met spreuken. Rune voelt zich aangetrokken tot wat ze daar aantreft en begint zich te verdiepen in alle mogelijkheden van magie, in de hoop een remedie te vinden voor de duisternis die het kasteel overvalt.

Wat als de oplossing misschien in het donkere bos dat ze ooit haar thuis noemde ligt… en bij de jongen die ze dacht te kennen?

Demonenjager

Nog bij Dutch Venture Publishing verschijnt op 11 oktober het boek Demonenjager van Sara Marino.

Demonenjager - nieuwe young adult boeken oktober 2023

Elena doet onderzoek naar demonen. Derek is gefascineerd door de mensenwereld. Kan de ontmoeting tussen een mensenmeisje en een demonjongen ook maar iets anders dan noodlottig zijn?

Wanneer Derek Elena redt van een aanval en daarbij zijn ware aard onthult, moet Elena accepteren dat demonen dus niet alleen in legendes bestaan. Wat begon als een romantisch avontuur wordt plotseling een verhaal vol bedrog en eeuwenoude strijd tussen bewoners van de hel.

Kan een demon als Derek zich wel laten leiden door zijn hart?

De geest van Versailles

Emmelie Arents schreef eerder al Het hart van de adelaar, Amarant en de duologie De Woestijndief en De Meesterdief. Met De geest van Versailles schreef ze een hervertelling van Hunchback of the Notre Dame.

De geest van Versailles - nieuwe young adult boeken oktober 2023

Een hervertelling van Hunchback of the Notre Dame.

De verminkte Noâm leeft als een geest binnen de muren van Château de Versailles als de geadopteerde zoon van Claude Chardin, lijfarts van Louis XIV. Noâm krijgt de opdracht om de koning te genezen, maar de voorwaarde is duidelijk: hij mag nooit worden gezien.

Catalina Amati, een getalenteerde straatvioliste, betovert de Parijzenaren met haar prachtige muziek. Dan krijgt ze een onverwacht verzoek om deel te nemen aan de muziekwedstrijd van Zijne Majesteit in Château de Versailles.

Wanneer hun paden kruisen, raken ze onherroepelijk verstrikt in de intriges aan het hof van de Zonnekoning.

Meisje. Vermist. Gevonden

Nog bij Hamley Books komt er een nieuw boek uit van Stefanie Sybens. Zij schreef eerder ook al De club der buitenbeentjes.

Sienna’s wereld stort in als haar beste vriendin Annie na een avondje uit vermist raakt. Een week later wordt haar levenloze lichaam teruggevonden na een helse zoektocht die het land in de ban houdt. Het verwoestende verlies verandert alles voor Sienna. Zij moet voortaan verder zonder haar in een wereld die volledig veranderd is.

Verdronken zielen

Fan van de Team Mortis-serie van Bjorn van den Eynde? Goed nieuws: er verschijnt een nieuw deel in de serie.

Verdronken zielen - nieuwe young adult boeken oktober 2023

De vijftienjarige dochter van een prominent internationaal figuur verdwijnt spoorloos. Het meisje was naar verluidt  lid van een moderne commune, De Jonge Dagenraad. De Jonge Dageraad vindt dat de wereld gek draait en dat volwassenen de hoofden van jongeren brainwashen. Ze lokken ‘verdwaalde jongeren’ naar hun gemeenschap en houden er wel heel bizarre methodes om deze jonge zielen te proberen ‘redden’ op na.

Erika heeft geen zin in een nieuwe case. Zij wil maar één ding: de waarheid rond Marco achterhalen. Zou het kunnen dat de Italiaan nooit gestorven is?

Wanneer de rechterhand van Celine Schield, de 21-jarige Brit Duncan Smith, belooft dat hij haar op het spoor van Brian Bailey kan brengen en zo misschien op het spoor van Marco, neemt Erika de opdracht toch aan. Maar ze beseft niet hoe erg ze haar vrienden en teamleden in gevaar brengt.

Meer dan ooit zal ze zich de vraag stellen of dit het allemaal wel waard is.

Girl in pieces

Girl in pieces van Kathleen Glasgow is een ware hit op BookTok. Uitgeverij Blossom Books heeft dan ook besloten om het boek van een vertaling te voorzien! Het boek is beschikbaar vanaf 31 oktober in de boekhandel.

‘Girl in Pieces’ is een hartverscheurend verhaal over een jonge vrouw die vecht voor een plek in een wereld die haar keer op keer laat vallen. De 17-jarige Charlie Davis worstelt met een verleden vol misbruik, eenzaamheid en verlies. De enige manier waarop ze hiermee kon omgaan is zelfbeschadiging, maar ze bezit voldoende hoop, moed en veerkracht om te geloven in een betere toekomst.

Glasgows schrijfstijl is poëtisch en doordringend, en ze behandelt de delicate thema’s als mentale gezondheid en trauma op een gevoelige en realistische manier.

‘Girl in Pieces’ is een absolute must-read voor iedereen die op zoek is naar een ontroerend en inspirerend verhaal dat je nog lang zal bijblijven.

De vleugels van Jalila

De vleugels van Jalila is het tweede boek van Karin Driegen, die kunstgeschiedenis studeerde en momenteel fulltime schrijft. Ze debuteerde in 2020 met de roman Waarom moet ik u tegen jou zeggen?

De zeventienjarige Jalila slaat haar vleugels uit op zoek naar vrijheid en een betere wereld. Haar vader is gesneuveld in de oorlog tussen Eritrea en Ethiopië, haar moeder is noodgedwongen gevlucht naar Soedan.

Door het uitzichtloze perspectief, besluit Jalila samen met haar buurjongen Idris – op wie ze verliefd is – te vluchten. De middag voor vertrek gebeurt er iets dat grote gevolgen heeft voor hen beiden. Idris vlucht halsoverkop. Een dag later vertrekt ook Jalila te voet de grens over naar Ethiopië. Tijdens haar reis door een wereld vol gevaren houdt ze vast aan haar droom om verpleegster te worden; vindt ze liefde te midden van geweld, discriminatie, chaos en ziekte en worstelt ze met het gemis van Idris en haar familie.

Zal ze haar familie ooit terugzien? Ontwricht de gebeurtenis in Aderho voorgoed de liefde tussen Jalila en Idris?

De vleugels van Jalila is een aangrijpende roman, gebaseerd op ware en nog steeds actuele gebeurtenissen.

Naar welke nieuwe young adult boeken die in oktober 2023 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.