Logo-youngadults-site

5 Booktok boeken – zijn ze de hype waard – deel 2

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Booktok. Wanneer je dit deel van TikTok hebt bereikt zal je een hoop boeken aangeraden krijgen. Veel dezelfde boeken zullen langskomen. Maar zijn ze het ook allemaal waard? In dit artikel ga ik verder op mijn vorige artikel en bespreek ik meer Booktok boeken die ik gelezen heb en deel ik mijn mening.

Een lied voor Achilles (The Song of Achilles) – Madeline Miller

Achilles, ‘de beste onder de Grieken’, zoon van de wrede zeegodin Thetis en de legendarische koning Peleus, is sterk, snel en onweerstaanbaar knap. Patroclus is een zachtaardige prins, verbannen uit zijn vaderland na een gewelddadig incident. Achilles neemt Patroclus onder zijn hoede en de twee jongens ontwikkelen een meer dan hechte vriendschap. Als duidelijk wordt dat de schone Helena van Sparta is ontvoerd, worden alle mannen opgeroepen om Troje te belegeren. Verleid door de belofte van eeuwige roem sluit Achilles zich aan bij het leger, en Patrocles, verscheurd door de liefde voor en angst om zijn vriend, volgt hem. Zij weten niet dat een wreed lot hen tot het uiterste zal testen en een afschuwelijk offer zal vragen.

Ik vond dit boek niet slecht, maar ik snap de hype ook niet helemaal. Het boek deed weinig voor me en ik vond het ook niet heel interessant. Ik vroeg me steeds af of er nog iets ging gebeuren, het antwoord was nee. Daarom gaf ik het boek drie sterren.

Het Nachtcircus (The night circus) – Erin Morgenstern

Achter de oogverblindende façade van trucs en magie van het Cirque des Rêves woedt een hevige strijd tussen de twee jonge illusionisten Celia en Marco. Sinds hun vroegste kindertijd zijn ze door hun leermeesters Hector en Alexander getraind om deel te nemen aan `een spel waarin de een de ander moet verslaan om de beste in hun vak te worden. Wat de inmiddels verliefde Celia en Marco niet weten, is dat ze marionetten zijn van de eeuwenoude rivaliteit tussen hun twee mentoren, en dat het circus zal dienen als toneel voor een strijd op leven en dood. Tegen een magistraal gecomponeerd negentiende-eeuws decor neemt Het Nachtcircus je mee op een duizelingwekkende reis naar een magische wereld.

Het is inmiddels een tijdje terug dat ik niet boek gelezen heb. Wat ik me van herinner is dat ik het echt niet interessant vond en het heel graag wilde wegleggen en er nooit meer aan beginnen. Maar ik wilde niet opgeven omdat ik dit met mijn boekenclub las. Daarom heb ik het uitgelezen. Achteraf vond ik het wel iets hebben, maar ik herinner me de worsteling van door dit verhaal heen komen nog heel goed. Het boek was niet slecht, maar gewoon niks voor mij. Daarom gaf ik het drie sterren.

Verleiding (Paper Princess) – Erin Watt

De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.

Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.

Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Ik was benieuwd naar dit boek en heb me er ontzettend mee vermaakt. Het was een leuk boek en las makkelijk. Ik wilde ook steeds doorlezen. Goed was het nou ook weer niet, maar het voelde als een soap en was hierdoor ontzettend vermakelijk. De ene gestoorde gebeurtenis volgde de ander op. Ik ben ook gelijk begonnen met deel twee. Aangezien de kwaliteit nou ook weer niet geweldig was heb ik dit boek drie sterren gegeven.

De Selectie (The Selection) – Kiera Cass

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Voor mijn gevoel heeft iedereen dit boek gelezen. Ik heb het een hele tijd terug gelezen en heb het nog eens herlezen. Ik vond het een heerlijk boek. Het is niet per se hoogstaand literair niveau, maar dat is ook niet nodig. Het verhaal zat wel gewoon goed in elkaar en het las vlot. Ik heb het vijf sterren gegeven.

De glazen troon (Throne of Glass) – Sarah J. Maas

Celaena wordt voor een keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe Kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Ik vond dit boek dodelijk saai, slaapverwekkend gewoon. Ik heb me er doorheen geworsteld, maar kan me amper herinneren waar het over ging. Daarom gaf ik het twee sterren.

Lees jij wel eens boeken die aangeraden worden op Booktok of probeer je er zo ver mogelijk bij weg te blijven? Welke Booktok boeken zal ik de volgende keer behandelen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.