Logo-youngadults-site

Recensie: Schaduw in het Vuur – Jennifer L. Armentrout

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ik mocht van Zomer & Keuning het eerste deel uit de “Flesh and Fire” serie gaan lezen van Jennifer L . Armentrout. Deze serie is een spin-off van de succesvolle “Blood and Ash” serie. Dit verhaal speelt zich echter wel af voor dat Poppy en Casteel nog bestonden en ik raad je ook zeker aan om dit deel gelijk naar het derde deel van de Blood and Ash serie te lezen.

Het verhaal:

Seraphena heeft nooit haar eigen lot kunnen kiezen. Voor haar geboorte is ze al uitgekozen om de vrouw van de Primal God of Death te worden, Nyktos. Maar wat niemand weet, is dat dit niet Sera’s echte lot is. Zij is niet de goed beschermde maagd, maar een sluipmoordenaar. Haar missie is om deze God te verleiden en daarna te vermoorden. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht… De onverwachte woorden en daden van de Primal weten de duisternis in haar te verjagen, en zijn aanwezigheid ontsteekt een passie die ze nog nooit heeft gevoeld.

De personages:

In dit deel leer je de hoofdpersonen Seraphena en Nyktos goed kennen. Je krijgt al gauw door dat de God die zij in het begin ontmoet en leert kennen als As, dat dit eigenlijk Nyktos is. Wel ga je, je dan afvragen waarom hij haar heeft afgewezen en nu wel belangstelling voor haar heeft. Dit zonder dat zij weet wie hij echt is. Nyktos leer je kort al kennen in het derde deel van de Blood and Ash serie, daarom lees je dit deel ook pas daarna. Daarnaast leer je ook een aantal andere personages kennen, namelijk de wachter van Nyktos / zijn vrienden. De wachters van Nyktos zijn Draecken en kunnen dus de vorm van zo wel een mens als een Draeck aannemen.

De wereld:

Bij het boek zit een losse kaart van de wereld waar het zich in afspeelt. Het speelt zich in dezelfde wereld af als Blood and Ash, alleen heet het in deze tijd anders: Lasania. Daarnaast leer je ook de wereld kennen van de Goden en dan vooral het Schaduwland waar Nyktos woont. De werelden worden goed omschreven en je kan er ook een beeld bij vormen.

Conclusie:

Ik heb erg genoten van dit eerste deel uit de Flesh and Fire serie, ik geef het boek ook 5 sterren. Het verhaal is weer spannend van begin tot eind en je leert ook steeds beter weten waarom Sera bepaalde dingen moet doen. Ook de verhouding tussen Sera en Nyktos zit vol spanning en je wil weten hoe het gaat aflopen met hun beide. Vooral na het einde, want dan komt Nyktos achter de geheimen van Sera. Daarnaast kom je aan het einde ook dingen te weten die met de Blood and Ash serie te maken heeft. Het is ook echt daarom belangrijk dat je dit boek leest na het derde deel en voor het vierde deel van de Blood and Ash serie. Armentrout heeft weer een geweldig boek neergezet die je nieuwsgierig maakt naar de rest van het verhaal. Zeker een aanrader om beide series te gaan lezen, want hoe goed deze twee series in elkaar overlopen zie je niet gauw bij andere series.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Charonna Mensink

Charonna Mensink

Charonna Mensink ( 27 ) woont samen met haar vriend en 2 poezen in Zeeland, maar oorspronkelijk komt zij uit Utrecht. In het dagelijkse leven werkt zij als onderwijsassistent op de middelbare school. Dit werk doet zij met veel plezier en in haar vrije tijd is ze graag creatief bezig. Maar het allerliefst leest ze een goed boek waarbij ze verdwijnt naar de wereld waar het boek zich afspeelt. Haar liefde voor lezen is gekomen door de "Hoe overleef ik" boeken van Francine Oomen en door de "Op zoek naar Dolfijnen" boeken van Lucy Daniels. Verder probeert ze de leerlingen op school aan te moedigen met het lezen van boeken en raad ze vaak een aantal boeken aan.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.